keskiviikko 11. joulukuuta 2013

11. luukku : Joulupuu rakennetaan muttei ihan vielä..



Hei!

Tänään on keskiviikko ja ulkona lämmintä +4 astetta. Todella on lämmintä. Kuuntelin radiosta että Lapissa olisi ollut eilen vai oliko se edellispäivänä -40 astetta ja nyt on plus-asteita että aikamoisia säävaihteluita.

!3 yötä jouluaattoon että on aika jolloin monenkin pitää miettiä joulukuusen hankintaa. Meillä on niin että kun on sen verran iso tontti ja pikkusen mettääkin niin sen kuusen saa helposti omalta maalta ettei tarvitse ostokuuseen päätyä.  Meidän piti laittaa jo pikkujouluksi kuusi sisälle mutta ei kuitenkaan tänä vuonna ja hakea sitten isompi kuusi isoksi jouluksi. Perinteisesti isokuusi on kaadettu hyvissä ajoin ja aattoaamuna koristeltu. Joskus jo aatonaatoksi.

Lapsuuden mummolassa minne mentiin aina jo edellispäivänä kuusi koristeltiin aattoaamuna. Siihen laitettiin oikeat valkoiset kuusenkynttilät ja nipistimillä kiinni, suomenlippuja pitkässä langassa, littanoita hapsutettuja enkelikiiltokuvin somistettuja karkkeja, hopeata ja kultaista sekä valkoista lumikiteistä leveätä koristenauhaa, joulupalloja sekä kaunis latvatähti laitettiin usein aivan lopuksi. Olipa se aina niin kaunis kuusi ja todella korkea sillä mummolan tupa oli isokokoinen että sinne mahtu isompikin yksilö. 

Kyllä meille lapsuuden kotiinkin usein laitettiin kuusi vaikka ei kotona oltukaan muttei ihan aina. Sitä ihasteltiin sitten juhlapyhien jälkeen. Isä oli hyvin tarkka miltä kuusen tulisi näyttää sillä sen piti olla joka puolelta tasanen. Pieneltä se vaikutti kun meillä ei ollut niin korkeita huoneita kun mummolassa oli.
Tässä oli pikkaisen asiaa kuusesta ja kuusista. Seuraavasta linkistä löydät hoito-ohjeita.

Lopuksi joulupuu on rakennettu ja saunanlauteille mieleni tekevi ulkoilun jälkeen.
Mukavaa loppuiltaa teille!

-Armida-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti