tiistai 10. joulukuuta 2013

10. Luukku : Tehdään kynttilöitä..



Valoisaa iltaa!
Tänään on 10 astetta pakkasta. Eilen laski elohopea -27 asteeseen. Oli myös muutamia sähkökatkoksia..pisimmillään vajaan tunnin ja kynttilöille sekä taskulampuille oli käyttöä.
Mehiläisvahakynttilöitä olen tehnyt aina silloin tällöin ja myös lahjoiksi. Hyvin helposti katkeilevat nuo sirot ja pitkät mehiläisvahalevyistä käärityt kynttilät.
Ennenvanhaa kynttilät tehtiin itse sillä niitä ei voinut ostaa kaupasta. Itse en ole niin vanha että olisi pakko ollut valmistaa kynttilät itse vaan on pystynyt ostaa kaupasta. Mukavaa kynttilöiden teko on ja olen kynttilöiden valmistusta kastamalla kokeillut. Siitä on jo aikaa mutta lämpimiä muistoja tulviii mieleeni.


Mukavaa illan jatkoa ja lopuksi tällä kertaa Harmony Sistersin esittämänä Kodin kynttilät.
-Armida-

Ps. Lopussa linkkejä ja ohjeita..



Mehiläisvahalevystä, joka on kooltaan 22 x 38 cm, voit valmistaa monenlaisia kynttilöitä. Anna vain mielikuvituksesi lentää. Ohessa näytämme Sinulle kaksi mehiläisvahakynttilän perusmallia.

Vahalevyistä valmistettavien kynttilöiden tekemiseen tarvitset apuvälineiksi viivoittimen, terävän veitsen ja leikkausalustan.

Vahalevyjen on oltava vähintään huoneenlämpöisiä, jotta ne taipuvat helpommin. Voit lämmittää vahalevyjä esim. hiustenkuivaajalla.


LeikkaaLeikattu

VahalevyRullaa
Kynttila
Valitse haluamasi malli ja leikkaa levy kuvan osoittamaa linjaa pitkin. Katkaise sydänlangasta sopivan pituinen pätkä ja aseta sydänlanka kuvan mukaisesti levyn reunaan. Paina sydänlanka levyyn kiinni ja aloita vahalevyn rullaus sydänlangan ympärille. Kynttilöiden rullaus on hyvä tehdä työtason tai tiskipöydän päällä lämpimässä huoneessa. Kynttilän alapään voit muotoilla sormin kynttilänjalkaan sopivaksi. Sydänlangan pään voit kastaa sulatettuun vahaan, johon voit käyttää leikkaamisesta tulleet hukkapalat tai vanhat kynttilänpätkät. Näin vahattu sydänlanka syttyy helpommin.

Muista aina varmistaa, että sydänlanka on sopivan paksuista tekemääsi kynttilään. Suosittelemme Wedon 3x10 SU sydänlankaa tässä esiteltyihin malleihin. Ennen suuremmansarjan valmistusta tee testikynttilä.

Mehiläisvahakynttilän paloaika on noin kuusi tuntia. Käytä kynttilän alla aina palamatonta alustaa ja varaudu kynttilän mahdolliseen valumiseen. Palavaa kynttilää ei koskaan saa jättää vartioimatta eikä lasten ulottuville. Muista myös että kynttilä ei saa olla liian lähellä helposti syttyviä materiaaleja.

Säilytä vahalevyt valolta suojattuna paperissa ja huoneenlämmössä."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti