torstai 13. joulukuuta 2012

Joulukalenterin 13:s luukku: Hyvää Lucian päivää

Hello!
Tänään on ollut Lucianpäivä. Uusi Lucia neitokin on valittu ja savolaisessa maakunnassa oikein Lucia mummokin ,tasapuolista pitää olla-tottakai. Tuleekohan tuosta Luciamummosta samanlainen maailmanlaajuinen villitys kun eukonkannostakin?! Nyt avaamaan Luciatietoutta. Laitan mabye lisääkin linkkejä tulemaan mutta alkoi kahvihammasta kolottamaan niin pitänee iltakahveet kohta hörppästä ja muutamat jutut aiheesta ennen kahvia. 

Luciat tuovat valoa

Kuva: Raija Leppänen

Kerttulan koulun Lucia-neito Eeva Schrey sai kruunun opettaja Liisa Timoselta.



Lucia-kulkueiden laulu rahoittaa ja kynttilät tuovat valoa joulukuun hämärään. Raisiossa Kerttulan koulun viides- ja kuudesluokkalaiset ovat oopperakerhossaan valmistaneet Lucian päivän ohjelman, joka tänä vuonna esitetään sekä Kerttulakodissa että kaupungintalolla.
Vuoden 2012 Naantalin Lucia on Sanni Vehmas. Hän on 23-vuotias hammaslääketieteen opiskelija, joka opiskelee harrastuksekseen kanteleensoittoa Naantalin musiikkiopistossa, on Naantalin Aino-tyttöjen aktiivi ja soittaa myös eri kokoonpanoissa konserttikanteletta kuten Aino Ensemblessa. Naantalin Lucia kruunataan Lucian päivänä kaupungintalolla. Lucia-neidot esiintyvät myös Aurinkosäätiön palvelutalossa.




  | päivitetty 13.12.2012 klo 13:42

Eeva Sutisesta kruunattiin Lucia-mummo Lapinlahdella

Ehdokasjoukon vanhin, 89-vuotias Eeva Sutinen valittiin tuoreeksi Lucia-mummoksi Lapinlahdella. Eeva Sutinen sai paikallislehden järjestämässä äänestyksessä noin tuhat ääntä. Lucia-mummo valittiin Lapinlahdella kolmannen kerran.




Elsa Ruuskanen (oikealla) luovutti Lucia-mummon kruunun Eeva Sutiselle.
Kuva: Kati Myöhänen / Yle
Ehdokasjoukon vanhin,  89-vuotias Eeva Sutinen valittiin tänä vuonna Lapinlahden Lucia-mummoksi. Hän sai paikallislehden järjestämässä äänestyksessä noin tuhat ääntä.
Äänestäjät perustelijat valintansa muun muassa toteamalla, että haluaisivat olla itsekin tuon ikäisenä yhtä hyvän näköinen. Eeva Sutista kuvattiin pirteäksi vanhukseksi. Kruunajaistilaisuudessa häntä kuvailtiin myös taiteelliseksi Lucia-ehdokkaaksi.
Samantyylisestä huomionosoituksesta Sutisella on aikaisempaakin kokemusta. Sutinen oli aikoinaan mukana laivalla järjestetyssä isoäiti-kilpailussa. Tuolloin hänet valittiin yleisön suosikiksi.
Lucia-äänestyksen voittanut Eeva Sutinen otti kruunun vastaan viime vuoden Lucia-mummolta Elsa Ruuskaselta, joka naureskeli pitävänsä tilaisuudessa elämänsä ensimmäisen ja viimeisen puheen. Puheessa Ruuskanen evästi vastakruunattua Lucia-mummoa ja ihasteli, millainen koko kunnan yhteinen perinne valinnasta on Lapinlahdella tullut.

Lucia-mummon valinta ennaltaehkäisevää vanhustyötä

Tänä vuonna valinta tehtiin kuudesta kandidaatista Jussinpihan päiväkeskuksen asiakkaiden joukosta. Valinta tehtiin Matti ja Liisa-paikallislehden järjestämässä äänestyksessä nyt  toisen kerran.
Ensimmäisen kerran Lucia-mummo valittiin Jussinpihan päiväkeskuksessa vuonna 2010. Tuolloin vanhusten päivätoimintaan osallistuvat asiakkaat saivat tehdä valinnan suljetulla lippuäänestyksellä. Viime vuonna yhteistyökumppaniksi saatiin Matti ja Liisa-paikallislehti.
Jo perinteeksi muodostunut Lucia-mummon valinta koetaan ennaltaehkäiseväksi vanhustyöksi Lapinlahdella.
- Ikäihmiset ovat arvokkaita, aktiivisia ja täysillä mukana elämässä. Tästä Lucia-mummo-tapahtuma on hyvä osoitus, sanoo Lapinlahden kunnan vs. vanhustyönjohtaja Minna Hiltunen.



http://fi.wikipedia.org/wiki/Lucia-neito#Lucian_p.C3.A4iv.C3.A4_Suomessa


Lopuksi Elvis tulkitsee Ah!! niin upeasti Santa Lucian ja sitä kuuntelemaan hyvät lukijani. Huomiseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti