lauantai 4. tammikuuta 2014

Vuoden 2014 ensimmäinen...raketteja ja naapurisopua....


2014-Calendar

Hei!
Ihan pienesti aloitan vuoden ensimmäisen postauksen tai enhän sitä tässä vaiheessa tiedä kuinka innostun näppäilemään.  Tällä hopulla ei isosti oikein ennättäisi postailla koska nukkumaan olen ihan kohta menossa.  Taas olisi aikainen herätys vaikkei varsinainen työpäivä olekaan. 

 
Aluksi laitan alle linkkejä Uuden Vuoden vietosta meiltä ja maailmalta. Paljon löytyy uutisia missä uutisointi johtuu pelkästään ihmisten ajattelemattomuudesta ..



http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288637945269.html



http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288637925124.html



http://www.iltasanomat.fi/perhe/art-1288635701906.html



http://www.iltasanomat.fi/videot/ulkomaat/vid-1288637928098.html



http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288637919200.html



http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288637909169.html


Kuten saatoimme linkeistä huomata niin raketit ovat lentäneet taivaan tuulin ja monella on lentänyt  sinne minne ei pitäisi. Huomasitte varmaan myös jos aukaisitte kaikki linkit kuinka todella holtitonta meno on ollut taas tänäkin uutena vuonna. Myöskin uutisista ja lehdistä olemme saaneet seurata ikävänsurullisia tilanteita mitkä olisivat jääneet tapahtumatta jos kaikki osaisivat ja noudattaisivat lakeja ja asetuksia.

Kyllä hiukan pelotti taas  raketit tänäkin uudenvuodenyönä, vaikka ei pitäisi koska maalla kerta asutaan ja vielä todella väljästi. 
Onneksi yksikään raketti ei meille sisälle sentään päätynyt  vaikka läheltä piti.  Kuitenkin aika holtittomasti tien toisella puolella asuva naapuri vieraineen rakettejaan pommitti. Ulos ei ollut meilläkään mitään asiaa sillä tavalla raketit viuhuivat talomme kiviseinään ja ikkunanpieliin. Ajattelin monta kertaa että onneksi seinät ovat betonia..Monet vastaavanlaisista tilanteista soittivat hälytyskeskuksiin ja hätä oli suuri.   


Meiltä matkaa tuohon naapuriin on vajaa 300 m linnuntietä mistä etupäässä raketit lensivät. Heidän ympärillään on vain peltoa ja mettää mutta kuitenkin jokaikinen raketti lensi vauhdilla meidän puolelle ja osui kiviseinään ja ikkunoiden pieliin. Ei ollut ensimmänen kerta niin on tapahtunut myös edellisinä vuosina. Noloa se on aikuisille ihmisille mennä asiasta sanomaan, että suuntanne on väärä ja jäi tältäkin vuodelta sanomatta. Liekö aivot jääneet narikkaan jos olivat enempi ilolientä nauttineet.Pakkohan se olisi jotain tehdä jos vahinkoa koituisi.. Pitäisi kyllä tajuta ihan itsekin, näin se pitäisi olla. Tilaa rakettien ampumiseen olisi yllin kyllin ympärillä sillä  heiltä samaa tietä pitkin asuvaan toiseen naapuriin on matkaa 1 km. Lait ja asetukset olivat muutenkin unohtuneet sillä pauke alkoi jo ennen klo 18. Tauko ja sitten alkoi "tähtiensota" vähän ennen puolta yötä.



Tuosta naapurisovuista sananen. Alkuun yritettiin heidän kansaan olla puheissa jotka noita raketteja pääasiallisesti ampuvat ja laitettiin heille joulukorttia mutta halusivat olla omissa oloissaan niin ovat saaneet olla rauhassa, ei siinä mitään. Korttiakaan ei ole koskaan tullut. Se täällä maalla on outoa kun olet muualta tullut niin ei kauheesti haluta jutella vieraille,  jotkut aluksi uteliaisuudesta kyselivät varsinkin lapsilta. 

Tuolla kirkolla on hiukan sosiaalisempaa menoa ja jutellaankin joskus kovastikin. Välit ovat säilyneet neutraaleina sentään naapureihin...mutta ei muidenkaan kanssa suuremmin olla tekemisissä..mitä nyt joskus ihan vähäsen ja kylän pinnassa enempi. Ei viitsitä tupata jos ei kauheesti tykätä... Yhdeltä naapurilta tulee sentään aina joulukortti vaikkei muuten juurikaan tekemisissä olla jos postilaatikolla satutaan tapaamaan niin hyvä päivä kuuluu ja me pudotetaan joka vuosi kortti postilaatikkoon.

Yksi naapuri aurailee rahaa vastaan ja siinä se on naapurien kanssa yhteydessä oleminen, lasku keväällä postilaatikosta löytyy, hän asuu hiukan kaempana mutta naapuriksi täällä maalla lasketaan sillä ei asu niin kaukana. Ei haittaa en minä sillä jokaisella pitää olla oikeus omiin oloihinsa. Tilanne on vähän kuin kaupungissa ja ollaan kyllä yritetty mutta tuloksetta.

 On meillä yksi kaukaisempi naapurin pariskunta tyttärineen kutsuttu kyläänkin ja isäntä on kerran käynyt siellä neuvomassa nettiasioissa kun pyydettiiin. Tyttö käynyt joskus synttäreillä ja toisin päin. Täällä tuntuu että lupa pitää kysyä muilta kyläläisiltä että onko vierailut ja tekemisissä olo muualta tulleiden kanssa ollenkaan soveliasta, niin täällä menee. Kerran tämä naapurin emäntä sanoikin että harmittaa kun kyläläiset ei oikein tykkää jos uusi tulokas otetaan vastaan liian helposti. Jokaisella kun on entiset kaverit ja niistä pidetään huolta ja uusia ei helposti suvaita. Jotkut suvaitsis mutta toiset kieltää. Aluksi oli kyläläiset  todella uteliaita ja tehtiin kovasti töitä että saatiin udeltua asioita varsinkin lapsilta kuten tuossa aikaisemmin mainitsin. 

Nyt kun meistä tiedetään tarpeeksi ja se riittää useimmille. Meitä pidetään edelleen kummajaisina kun ollaan muualta kauempaa muutettu, tosin aika kauan sitten. Ihan ollaan normaaleja ihmisiä ei kovinkaan outoja persoonia. Se ollaan kuitenkin huomattu että jollakin asteella on hyväksytty sillä enään kylänpinnassa niin paljoa tuijoteta kuin silloin alussa. Ollaan kuultu että jotkut kyläläiset ovat ihmetelleet meidän muuttoa tänne maalle edelleen ja ollaan vastattu että työn perässä niin se on hyväksytty riittäväksi syyksi ainakin nykyään.
 
Tyttärellä kyllä on yksi parempi kaveri koulussa joka on myös muualta muuttanut vanhempien kanssa. Joskus käyvät kirjastolla mutta ei juurikaan ole koulun ulkopuolella tekemisissä kun on pitkät välimatkat. Toinen asuu tuossa muutaman kilsan päässä ja näkevät muuallakin kun koulussa. Tyttö sanoo ettei oikein kauheesti ennättäisikään kun koulutyö ja harrastukset nielevät osuutensa että riittää kyllä. Naaman kautta yhteyksissä sitten vapaa-ajalla paljonkin..

 
No hiukan alkoi puhetta taas piisata ja nyt on jo niin kiire että joudun lopettelee. Olen kuullut samanlaisia kertomuksia myös muiltakin ja riippuu tietysti että missä päin on muuttanut uutena tulokkaana..ja siskokin kertoi että oli vilkasta rakettisadetta. He kun asuvat rintamamiestalossa niin kuulema joskus on kuistillekin lentänyt mutta onneksi ei ole syttynyt kuisti palamaan. Toinen sisko kertoi että asuvat naapurilähiössä kaupungissa ja ei pahemmin naapurit ole itseensä antaneet tutustua vaikka heitä on todella tiuhassa. Mikä meitä ihmisiä vaivaa..Anoppi taas on tiiviisti tekemisissä naapureiden kanssa, tosin on asunut samassa omakotitalossa jo 40 vuotta ja naapurit ovat pysyneet samoina..muutama naapuri pois nukkunut.


Kiva jos jaksoitte tänne saakka lukea..toisella kertaa sitten muita aiheita..
 
Oikein mukavat vuoden alut kaikille. Lopuksi vielä viisaus Mummon Pajukorista


http://kermahattu.blogspot.fi/



"TÄMÄ PÄIVÄ ON
ENSIMMÄINEN SIVU
 365 PÄIVÄN KIRJASTA.
KIRJOITA HYVÄ KIRJA
-2014-"

ja -3 päivää...
...pitkähkö taisi tulla postauksesta ja nyt unten maille riemukkaille..ja raput ylös kipin kapin ja siellä oma vuode odottaa..
 
Onnekasta alkanutta vuotta 2014 kaikille ja kauniita unia :)
-ARMIDA-





Nalle Luppakorva - Hyvää yötä

2 kommenttia:

  1. Meilläkin tuli naapuri meidän aidan viereen ampumaan rakettinsa, vaikka olisi ollut lääniä ampua niitä omalla pellollaan ihan eri suuntaan... Saipahan säikyteltyä meidän eläimet.Ei aina järki pysy ihmisillä päässä vuotta vaihtaessa.

    Mutta hyvää alkanutta vuotta!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Totta, voi eläin parkoja :/

    VastaaPoista