torstai 9. tammikuuta 2014

Vihree on ihmeen hyvä väri........


Linnaisten vihreä kamari  elokuva

Hei taasen..

Huomasin että...
http://kermahattu.blogspot.fi/
haastepostauksen Tutalta. ..Tuta kirjoittaa Mummon Pajukori blogissaan.."Facen käsityöbloggareitten ryhmässä on haaste.. tee postaus jonka teemana on vihreä, aihe on vapaa"

Ajattelin napsata hyvän idean "itselleni" ja tehdä minäkin postauksen aiheesta "vihreä". Kun aihe on vapaa niin tuumasta toimeen..
 
Tulipa vihreestä väristä mieleen että .".kellä on päällä jotain vihreetä" lauletaan lasten laulussa...ja pienet vihreät miehet avaruudesta ym..niin ja onhan silmänikin melkein vihreät ja kynttilän valossa enemmän ruskeat...sitten huonekasvit joita meiltäkin löytyy..
 
Vihreä on ollut aina tärkeä väri elämässäni sillä olenhan kevään lapsi.  Kurkistus vaatekaappiin ja sieltä löysin vihreän jakkupuvun, yksittäisen jakun, paitapuseron hihallisen, hihattoman ja yömekon, niin ja vielä yhden kellohameen ja myöskin asusteita (laukku ja kengät).  Lisäksi vihreitä kesävaatteita löytyy säilytyksestä kuten kesähousut missä mukana muitakin sävyjä sekä kaupunkishortsit ja t-paitoja.

 Tytär tykkää kovasti vihreästä ja on myös yksi hänen lempiväreistään. Hän on puolestaan syntynyt kevättalvella. Sandra kun on lähdössä opiskelemaan ensi syksynä lukioon ja siirtynee asustelemaan vierashuoneeseen alakertaan jo keväällä "harjoittelemaan" ehkäpä tulevaisuutta varten sillä silmällä jos hän ei jäisikään maalaiskunnan omaan lukioon vaan saapastelisi muualle, mutta katsellaan ja tutkitaan vaihtoehtoja. Vierashuoneen yhteydessä on myös pikku wc. Huone on ollut tähän asti vaalea ja beessisävytteinen, vaaleahko sinapin ruskehtava lattia ja mielestäni aika ruma toki matolla ja kalusteilla on peittynyt..Ajattelimme sisustaa huoneen uudelleen vihreällä, valkoisella ja ripaus jotakin muuta ehkä mustaa katsotaan kuinka se sopii mukaan. Tytär valitsee sävyt ja yhdessä mietitään kaluste vaihtoehtoja, vanha sänky tuodaan ainakin alas. Lattiapinta vaihdetaan myöskin miesväen toimesta, sekä tapetoivat pääseinän??!..Lattiamateriaalina on ollut ennestään "hitsattu" muovimatto mikä on edellisten talomme omistajien valinta. Jos ei ennätetä remontteerata täysin niin sitten myöhemmin vaikka kesällä ja kyllähän pelkällä sisustuksellakin saa ihmeitä  aikaa ja uutta ilmettä huoneeseen ja se lattiakin peittyy. 
 
Ennastaan yksi meidän huoneista on jo vihreä sävytteinen..merenvihreät verhot ja matto..muuten vaalea. Sekin olisi tarkoitus lähitulevaisuudessa tuunata uuteen uskoon.
 
Tyttären entiselle huoneelle löytyy muuta käyttöä  sillä se saa mm. jatkossa toimia vierashuoneena sillä huone on aivan meidän makkarin kyljessä, toki yksityisyyttä saa kun pistää oven kiinni ja kulkee toisesta oviaukosta mutta nuorineito saisi vierainee olla paremmin "rauhassa" alakerrassa. Selvät sävelet löytyy vanhalle tytön makkari/oleskeluhuoneelle siitä ehkä tuonnenpana lisää.
 
Sitten jatketaan vihreää teemaa mutta jätetään remontit ja sisustukset ...
ja lopuksi päästään vanhan elokuvan tunnelmiin missä on vihreä huone..
Linnaisten vihreäkamari elokuvassa on runsaasti salaisuuksia joihin voit tutustua seuraavan linkin avulla. Olen nähnyt joskus elokuvan mutta aika utuisena se on muistissa.
 
Elokuva:
Linnaisten vihreä kamari (7) on esitetty useana vuonna peräkkäin (vuosina 11, 12, 13 siis tällä vuosituhannella) huomasin sattumalta kun googlettelin.
Regina Linnaheimo Rauli tuomi
94 min (Suomi 1945, 95') Neljällä Jussilla palkittu kauhuromanttinen kertomus vanhan aateliskartanon neidoista, rakastumisesta ja menneisyyden haamuista. O: Valentin Vaala. N: Regina Linnanheimo, Rauli Tuomi. Mv.


http://fi.wikipedia.org/wiki/Linnaisten_vihre%C3%A4_kamari

Kuvauspaikka löytyy seuraavasta linkistä..


ja nyt pillit pussiin ja lopuksi vielä pari kappaletta menneiltä vuosilta. Hienot ovat tulkinnat..
Tavataan täällä taas..Mukavaa viikonloppua...
Tavataan taas täällä....

-ARMIDA-


Yves Montand - Les Feuilles Mortes  youtube






KUOLLEET LEHDET(Autumn leaves)-George Ots

3 kommenttia:

  1. Samaa mieltä, vihreä on hyvä väri. Ihmettelen kyllä, miten olen onnistunut kiertämään sen. Meillä on vihreää väriä vain kukissa.
    Ps. Olisi kiva nähdä kuvat vierashuoneesta, ennen ja jälkeen remontin :)

    VastaaPoista
  2. Vihreä on ihan uusi tuttavuus mulle sisustuksessa. Kiva olisi nähä kuvia myöhemmin.

    VastaaPoista
  3. Mari ja Tuta: Kiitokset kommenteista. Tarkoitus olisi kun nyt on ostettuna uusi kamerakin vaan pitänee opetella sen käyttöä ensiksi..meillä vaan yleensä mies opettelee ensiksi kun kerkee ja sitten hän opettaa minulle teknisen puolen..niin kuviakin kenties tännekin tulisi enemmänkin tulevaisuudessa..toivossa on ainakin hyvä elää...tyttären uuden huoneen remontista en tiedä vielä milloin alkaa mutta keväällä tai kesän alussa on suunniteltu..Meillä on vanha 5-luvun isohko kivitalo että remonttia tehdään vähän kuin Iisakin kirkkoa. Kun aika on vielä rajallista...ja monta paikkaa pitää tulevaisuudessa remonteerata oman näköiseksi..

    VastaaPoista