lauantai 25. tammikuuta 2014

Hauskoja Japanilaisia oivalluksia...


Hei 
ja oikein mukavaa lauantaiehtoota Sinulle!

Huomasin mukavan asian, kovasti tervetuloa uusi lukijani:) Vinkiksi että lisääkin mahtuu!

Kivaa kun on  aika vähän enää pakkasta sillä lukemat meillä  miinus kuuden asteen tienoilla tänään ja eilen kymmenen asteen. Miehet lähtivät juuri pihamaalle ja sanoivat joitakin ulkoaskareita tekevänsä. 

Tytär tekee kotiläksyjään pitää kirjoittaa essee Suomen koulujärjestelemästä omasta näkökulmasta. Mukava kun hän on taidokas kynänkäyttäjä ja siitähän on oiva apu ensi vuoteen kun on lukioon menossa ja siellä paljon tarvitaan myös kirjoitustaitoa. Hän on saanut runsaasti kiitosta myös opettajalta esitelmillään ja saanut aineistakin 9 1/2 ja ansaitusti äitinä olen ylpeä tyttärestäni myös tässä asiassa. Todistuksessakin voisi olla äidinkieli ja kirjallisuus 10 koska aika monella luokkalaisella on mutta onneksi sentään numero 9.

 Hänellä on paremmin välimerkitkin paikoillaan kun äidillään ;D  Muutenkin koulu menee oikein mallikkaasti ja on aina mennyt varsinkin kokeiden osalta. Olenkin joskus kertonut että täällä maalla saa arvosanat sen perusteella onko sukulainen, tunteeko vanhemmat ennastaan jne ja useesti on sivuseikka osaako oppilas asiat vaiko ei ja annetaan numero mututuntumalla. Tiedän kyllä tapauksia kaupunkimaailmastakin että mieluusti annetaan tuttavan perheen lapselle paremmat numerot kuin antsaitsee. Onhan se väärin mutta minkäs mahtaa. Joku voi ajatella tuntiaktiivisuutta mutta silläkään ei ole niin suurta merkitystä kun voisi luulla sillä enempi painaa se kuka tuntee kenet ja miten ja mistä kautta. En viitsi kyllä alkaa opettajia kahville pyytämään kotiin kuulema se voisi tepsiä, sanoo joku. Tiedän tapauksia joissa vanhemmat lahjoo opettajia mm. kylpyläpaketeilla ja kaveeraa enimmissä määrin ja tulos on että jopa seiskan kokeen numerolla voipi kymppi tulla todistukseen. Missä virassa vanhempi on niin sillä on myös iso merkityksensä. Itse emme kyllä alennu moiseen. Moraalia pitää olla vanhemmilla ja niin myös opettajilla. En tarkoita sitä että kaikki opettajat sortuisivat ja ei vanhemmatkaan vaatimaan parempia numeroita todistukseen mutta semmoisiakin löytyy ...liian paljon.Tässä taas  esimerkki että yksi oppilas sai kahdesta kokeesta 5 ja ei minkäänlaista tuntiaktiivisuutta niin sai 8 joulutodistukseen. Oppilas on toisen opettajan tytär ja hänellä on muutenkin  taitojaan paremmat arvosanat todistuksessa. Ei tietystikään tässä tapauksessa opettaja kehtaa työkaverinsa lapselle huonompia numeroita antaa. Onhan menettely todella väärin tulevaisuuttakin ajatellen jos saa numerot väärinperustein. 
Suhtautuisin todella kriittisesti jos kävisi niin että tyttäreni saisi koenumeroita yläkanttiin. Kannustavaa on tietenkin jos kokeiden keskiarvo olisi vaikka 8.5 ja todistukseen tulisi yhdeksäinen kun on ollut tuntiaktiivinen. Kymppejä ei tulisi antaa kovin helposti mutta niitä tänä päivänä joillekin annetaan hyvin helposti vaikka koeosaaminen olisi kaukana kympistä. Miksei voi kaikkia oppilaita pitää samalla viivalla jos kokeiden keskiarvo olisi vaikka tuo 8.5 niin joillekin sillä numerolla annetaan 10, toisille 9 joillekin 8 ja yhdelle tai kahdelle annetaan vain 7, aikamoista hajontaa ja tuntiosaaminen on samaa luokkaa. Tulevaisuuden minäkuva kehittyy väärällä tavalla jos numeroita annetaan miten sattuu.  Nostan kyllä hattua niille opettajille jotka osaavat tasapuolisen numeronantotaidon ja niitäkin tottakai löytyy paljonkin ja tähän pitäisi puuttuakin kun opettajia koulutetaan. Tapauksia on paljon että numeroita annetaan väärinperustein mutta tämä tästä aiheesta ja toisiin aiheisiin..

Löysin seuraavan kirjoituksen "Lohdullista" vanhoista sähköposteistani minkä vanhaystäväni on lähettänyt minulle kauan sitten.

"¤LOHDULLISTA

1. Tiesitkö, että katkennut kynsi kasvaa nopeammin kuin kynnet normaalisti? Ehkä sama tapahtuu meille, kun annamme anteeksi loukkaukset: paranemme nopeammin.

2. Tiesitkö, että ihminen näkee vuodessa keskimäärin 1 460 unta, mutta muistaa niistä vain viisi!

 
3. Tiesitkö, että eräs japanilainen keksijä on kehittänyt napatanssivan robotin. Ehkä Japanissa ei ole napatanssikursseja. Suomessa on. Kallion Naisvoimistelijoissa Helsingissä olen nähnyt ainakin yhden rohkean miehen napatanssivan naisten kanssa. Hurraa hänelle!

 
4. Tiesitkö, että asioiden murehtiminen etukäteen on hyödytöntä, sillä suurin osa asioista, joita murehdimme, ei koskaan tapahdu?
"


Alhaalta musiikkia Japaniksi  by Robin! Tämä on nuorimies ja uusi tulokas ei se menneen ajan laulaja mikä oli hyvä voimistelussa ..ja taisi opettaakin sitä koulussa..

http://www.iskelma.fi/musiikki/no-nyt-robinin-frontside-olliesta-tehtiin-japaninkielinen-versio/1/3048 

Seuraavaksi Japanilaisen muotoilun hauskoja helmiä joista ensimmäinen kuva aivan ylhäällä. Japanissa itse en ole koskaan käynyt mutta yksi sukulaisperhe käy siellä usein koska heillä asuu ystäviä siellä.


Kuvat eivät ole missään paremmuus järjestyksessä- eivät ollenkaan mutta hauskoja oivalluksia mielestäni olivat..Tuskin kuitenkaan keksijä patenttia on näille hakenut mutta mistä sen tietää..Ystäväni niitä kerran lähetti sähköpostiin ja ajattelin niillä teitäkin ilahduttaa kenties ..

Oikein ihanaista loppuviikkoa teille! Nyt vaikenen ja nähdään taas täällä jahka kerkeen palaamaan! -ARMIDA-

Japaniksi Mustankissan tango

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti