Ensitöikseni kiitän uutta "jäsentä" .. te uudet olette aina tottakai tervetulleita. Ilokseni sen tänään huomasin, niin tervetuloa kovasti uusi lukija. Tiedän että blogini lukijoita on kyllä hurmykket sekä sivuillani käydään ahkeraan ja sekin tietysti on ihana asia vaikkei niitä lukijoita olekaan vielä kovinkaan montaa. Sydämellisesti kiitos ihan kaikille tänne eksyneille.
Nyt on edelleen kova kiirus etten ennätä kauheesti höpöttelee mutta jotakin kuitenkin.Täällä on ollut pari päivää todella ihastuttavan lämpöinen ja aurinkoinen ilma. Se todellakin ilahduttaa tähän aikaan vuodesta.
Nyt on edelleen kova kiirus etten ennätä kauheesti höpöttelee mutta jotakin kuitenkin.Täällä on ollut pari päivää todella ihastuttavan lämpöinen ja aurinkoinen ilma. Se todellakin ilahduttaa tähän aikaan vuodesta.
Päällimmäisenä oli tänään mielessä tuo Hermannikakku ja ajattelin teillekin laittaa sen tänne bloggeriin. Itselleni se tuli sähköpostiin ja kun sitä ohjeitten mukaan valmistelette niin muistakaa että se pitää olla maitoa, vesi ei käy. Yksi tuttu oli tehnyt ja ei ollut noussut. Minä käytin Hermanniin punaista maitoa. Jotkut sitä juurta pakastavatkin, mutta siihen en uskalla itse sanoa enempää kun en ole testannut..mutta luotan kyllä ohjeeseen koska se on Myllyn paras- testaama.
Voikaa hyvin ja nauttikaa auringosta jos voitte/ennätätte.
-Armida-
Voikaa hyvin ja nauttikaa auringosta jos voitte/ennätätte.
-Armida-
Hermannin ystävyyskakku
Tämä on ohje Hermannin ystävyyskakkuun. Ohjeessa on kerrottu myös kuinka kakun "juuri" valmistetaan.
Alkuun tarvittavan Taikinan voi aloittaa 4. päivän aineilla. Tämän jälkeen noudatetaan ohjeita 1. päivästä alkaen. Kun saat Hermannin taikinajuuren ystävältäsi, aloita sen hoitaminen 1. päivän mukaan.
noin 15 viipaletta
1. päivä | ||
Saat Hermannin. Laita se isoon astiaan huoneenlämpöön ja peitä liinalla. | ||
2. päivä | ||
Sekoita puuhaarukalla aamuin illoin. | ||
3. päivä | ||
Sekoita puuhaarukalla aamuin illoin. | ||
4. päivä | ||
Hermannilla on nälkä, anna sille | ||
2,5 | dl | Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja |
2,5 | dl | sokeria |
2,5 | dl | maitoa |
5. päivä | ||
Sekoita puuhaarukalla aamuin illoin. | ||
6. päivä | ||
Sekoita puuhaarukalla aamuin illoin. | ||
7. päivä | ||
Hermannilla on taas nälkä, anna sille sama annos kuin 4. päivänä. Jaa taikina 4 osaan ja sinulle jää yksi osa. 3 muuta menee ystävillesi. | ||
8. päivä | ||
Hermanni saa nyt viimeisen kerran ruokaa: | ||
2,5 | dl | sokeria |
150 | g | pehmeää margariinia |
3 | kananmunaa | |
1 | tl | suolaa |
2 | tl | leivinjauhetta |
3,5 | dl | Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja |
200 | g | rusinoita tai pähkinöitä |
2 | tl | kanelia |
Paista rengasvuoassa, 170-asteisen uunin alaosassa noin 60 minuuttia.
Hermanni on luonnollisesti kohoava taikinajuuri. Anna Hermanni 7. päivänä ystävillesi. Älä säilytä Hermannia jääkaapissa, se ei pidä siitä.
Olen laittanut osan juuresta pakastimeen ja se on lähtenyt hyvin uudestaan käymään, kun sen sulattaa.
Resepti:
Enpä ole koskaan valmistanut, enkä maistanut Hermannia.. herkulliselta näyttää:)
VastaaPoistaKannattaa kokeilla hyvää on:)
PoistaKivaa musiikkia!
VastaaPoistaMuistan lapsuudesta kun meidän perheen ystävä lauleskeli tätä usein..Minustakin tämä on kiva. Kun muistasi vielä mitä tämä Voitto- "setä" lauleli muutakin niin laittelisin niitä vanhoja lauluja enemmänkin jos vaan löytyy youtubesta..
Poistaaikas jännä ohje..pitää tehä Teresan kaa tuo <3
VastaaPoista