perjantai 6. syyskuuta 2013

Omenaista pannukakkua, ole hyvä!



 Hei!
Mukavaa syksyn alkua!
Tässä olisi pannarin ohje ihan omasta päästäni ja varmaankin vastaavanlaisia ohjeita on netti väärällään mutta sinne en nyt kurkistanut. Käytiin anoppilassa ja siellä oli herkullisia omppuja puut väärällään ja tässä yksi sävellys. Todella hyvä sato oli tullut..Ihanaa oli ajella omenantuoksuisen auton kanssa kotiinpäin. Jos joskus jotain ohjetta vilkaisen vähäsen niin loput sävellän omasta päästäni ja ohjeita en paljoa kaipaa. Sama juttu on vähän  käsitöidenkin kanssa. 

Omenainen pannari Armidan tapaan:

Riko kananmunia kulhoon neljä kappaletta,
heitä sekaan semmoinen vajaa kahvikupillinen sokeria.
Vispaa hiukan että rakenne särkyy.
Lisää vehnäjauhoja sen verran että juuri ja juuri saat sekoitettua paksun tahnan sekaisin.
Lorauta punaista maitoa hiukan vajaa litra sekaan.
Älä unohda suolaa joten pistäpä taikinaan sitä semmoinen t-lusikallinen. Pistäpä turpoomaan muutamaksi tunniksi ja ei vaarallista vaikka unohdat kauemmaksikin aikaa taikinan yksikseen.

Otapa omppuporalla siemenkodat ompuista ja pesase ne, ei tarvitse jos olet omenat juuri puusta poiminut. 
Viipaloi omenat ja tee niistä kuutioita, kotimaisia omppuja ei tarvitse kuoria.
Tarvitset kuutioituja omenoita vajaa 0.5 litraa ja laita ne mikron kestävään astiaan ja laita
voita oman tunnon mukaan semmonen mukavan kokoinen palanen olisikohan 50 g tai vaikka hiukan enemmänkin.
 Lisää joukkoon desi sokeria..
Pistä mikroon ja täydellä teholla viitisen minuuttia ja voit sekoittaa välillä.

Jäähdytä. Kun taikina on turvonnut niin kaada omppuseos taikinan sekaan.

Vuoraa uunipannu leivinpaperilla tai voitele se ja kaada taikina pannuun ja pistä uuniin keskitasolle. Tämä ohje on sopiva 50 cm:n leveälle uunille jos sulla on isompi uuni ja uunipannu niin tee taikina aavistuksen isompi.

Jos et ole vielä kokenut "leipuri" niin ota perusohje kirjasta missä on perusteellisempi ohje..

Lisävinkki: Voit ripotella kanelia ja vaniljasokeria jos siltä tuntuu ja siitä tulee taas  erilainen makunautinto!

Paista n. 200 asteessa kunnes paistos on kauniin vaalean ruskea. Ota pois uunista vajaan puolen tunnin päästä ja anna hetkisen jäähtyä. Leikkaa sopiviksi palasiksi ja nauti vaikka kahvin kera. Hilloa tai marjoja et kaipaa..on niin suussa sulavaa ilmankin.

Hyvää oli, maistuisi varmaan sullekin. 

Mukavaa viikonloppua kaikille Sokeripalan tahdissa ja nyt oman sokeripalan viereen unelmoimaan!
-Armida-





2 kommenttia: