perjantai 28. kesäkuuta 2013

Hellettä, ukkosia ja salamia..

Hei!
Täällä yökyöpeli  mikä tässä näpyttelee. Tänään oli ukkosta ja salamia ihan kunnolla. Vettäkin saatiin roimasti ja maa kastui mukavasti. Kyllä sitä kädet ristii kun selvii ukonilmasta vahingoimattomana. Hellettäkin on piisannut, onneksi on kivitalo ja pääsee kellariin välillä kuumuutta pakoon (+30 astetta oli tänään varjossa siis ulkona ei kellarissa). Tänään tosin ukkonen viilensi ja enään vajaa +20 ulkomittarissa.


Tässä muutama vuosi sitten salama löi ilmeisesti kuuseen ja se katkesi sähkölangalle, onneksi ei syttynyt palamaan. Räsähti silloin sen verran kovaa että epäiltiin näin, voihan se olla että kova ukkosmyrskykin katkaisi puun?! Mies otti kuvan siitä "muistoksi" mikä näkyy postauksessakin. Soitettiin silloin heti sähkölaitokselle ja sanoivat laittavansa miehen hoitamaan homman, kesti melkein pari viikkoa ennen kuin puu oli hoidettu pois sähkölangalta. Mies oli taitava ja nopea mutta ei vaan ennättänyt nopeammin paikalle, oli hommia kuulema niin paljon. Onneksi sentään selvittiin vaarallisesta tilanteesta pelkällä säikähdyksellä, jännitystä toki ilmassa pari viikkoa että lanka kestää puun painon. 

Muutama tietokoneen ukkonen on hajoittanut muutaman vuoden sisään sekä muita tietokoneeseen liitettyjä laitteita on hajonnut. Täällä vaikka meillä on ukkosenjohdattimet niin jotenkin jysähtää aina kunnolla ja ukonilmat ovat kovempia mihin olemme entisissä osoitteissa tottuneet. Yhtenä vuonna sain sähköiskun ja sydän tytkytti vielä pitkään sillä olin tietokoneella ja hiirikäsi kiinni hiiressä ja silloin jysähti ilman että edes jyrinällä olisi varoittanut. Silloin hajosi kovalevy mutta onneksi selvisin ehjinnahoin, enkeleitä mukanani.

Nyt alkoi hiukan jo väsyttämään, vaikka tossa illansuussa nukuin parintunnin päikkärit kun ukkosenilma alkoi nukuttamaan siksi tämä maatemenokin on viivästynyt. Aamulla pitäisi jaksaa nousta seiskalta että pakkokin olisi pää pistää kiinni tyynyyn. Kauniita unia itselleni ja muille!

-Armida-


ps. Mikähän päivä kertoisin tyttären rippijuhlista. Ne videoitiin ja jos sieltä löytyisi muutama kuvakin niistä ja semmoisia mistä ei tytärtä tunnistaisi kovin selvästi sillä semmoisen hän saattaa antaa julkaista. Pitänee sitten kysyä lupa. Postauskin on saanut odottaa itseään kun kuvat ovat vielä videokamerassa. Itsekään ei ole vielä ennätetty katsoa koko filmiä. Pitäisi saada poimittua yksittäisiä kuvia liikkuvien kuvien seasta ja kun mies meillä hoitaa elektroniikka jutut niin ssitten kun hän ennättää niin..Itse sentään tietokoneesta jotain tiedän mutta löytyy paljon aukkoja sivistyksestä siinäkin. Muutakin on tapahtumassa sillä minusta tulee pian viidennen kerran isotäti.

2 kommenttia:

  1. Palaan halusta kuulla konfirmaatioraportin. Meillä valmistuvat kaksoset riparilta loppukesällä. Oon korvat ja silmät auki. Millanen oli riparikaste jne. Miten järjestitte juhlat ja niitä kuviakin olisi kiva nähdä.

    VastaaPoista
  2. Kaikki aikanaan;D Se kyseinen postaus on vähän viivästynyt kun on ollut ylim. jännitystä. Voin aloittaa sen semmoisella lyhyellä sepustuksella lähipäivinä. Jatkan sitten tekstiä silloin kun ennätän. Kuvia luvassa varmaan myöhemmin jos saan muokattua niin ettei tytärtä tunnisteta. Sen verran voin kertoa jo nyt että rippikoulu ei ollut ihan tavallinen vaan kysymys oli erikoisriparista elikä moni asia oli eri tavalla kuten huonejärjestelyt yms.

    VastaaPoista