lauantai 22. kesäkuuta 2013

Juhannuksen taikaa...

Juhannusyötä kaikille!
Itikoita löytyy omaksi tarpeeksi, huomattiin ainakin kun lettuja paistettiin. Uudet perunatkin löytyivät pussista, hiukan tyyriitä mutta niin makoisia, olipa niitä mukava maistella muiden juhannushöysteiden kanssa. Grillaillen päivänateriat valmistuivat ja olihan se koivuntuoksuinen puilla lämmitetty sauna yksi illan kohokohdista. Kiva oli kun ei satanut. Kokkoa ei tänä vuonna laitettu mutta ehkä ensi vuonna taas. Ihailimme kyllä yhtä muuta kokkoa tänään mikä näkyy meiltä hiukan pohjoiseen mentäessä..Kukkaloistoa ulkonta löytyy sillä niittykukkia löytynee...
varmaan se seittemän er heinää ja enemmänkin meidän tontilta. Juhannuskukat vaan alkavat lakastumaan, muistelisin että aika monena vuonna ne ehtivät juuri ja juuri juhannuksena puhjeta kukkaloistoon näille leveysasteille. Lipunkin sai taas pistää yöksi salkoon, tosin piti se hinata salkoon jo klo 18.00. Kaunista sitä katsella työhuoneen ikkunasta.

Kiva kuunnella juhannusyönradiota mutta piahkoin menen varmaan nukkumaan muut ovat menneet jo, luulen niin. Ainakin ovat yläkerrassa, tenavat huoneissaan ja mies makkarissa vai liekö olkkarissa.
Superkuuta ei ole näkynyt, sen verran taivas on pilvessä vaikka aurinko tänään paistoikin ja juurikaan ei pilviä näkynyt mutta harmikseni pilviä on jostain vaeltanut nyt myöhäisillalla superkuuni eteen. 

Kyllä on kaunis tuo Juhannusruusu, siinä silmä lepää kun sitä katselee..

No enpä malta tarinoida enempää nyt, mutta asiaa löytyy kyllä myöhemmin perhejuhlista joita vietimme viime viikonloppuna oikein kaksin kappalein. Kerron sitten enempi jahka ennätän.
Nyt menen nukkumaan vaikka on yötön yö kun on juhannusyö. 
" Nauti uusia perunoita ja voita, mansikoita ja makkaroita. Tee saunaan tuore vasta, varpaat veteen kasta. Hakkaa liiteriin halkoja, oio nurmikolla jalkoja. Ihastele poutapilviä, siristele auringossa silmiä. Haista kesän tuoksut, unohda turhat juoksut. Muista paljon lekotella, laiturilla elämää hekotella. Mieti kivoja juttuja, tapaa ystäviä ja tuttuja. Älä murehdi ötököitä, vietä rauhallisia kesäöitä."

Ihanan levollista unta ja ihanan ihanaista juhannusta ihan kaikille jotka blogiini eksyvät!
-Armida-





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti