sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Pieni sähköinen keittiöihme..

Hei!

Tänään täyttäisi Väinöpappani vuosia jos eläisi, taitaisi tulla huikeat 110 vuotta. Harvoin sitä ihan niin kauan eletään. Mun miehen isopappa eli kyllä liki 103 vuotiaaksi. Sano et olis kyllä satanen riittänyt, se oli kuulema tavoite. Jätki ja jalat toimivat loppuun saakka ja oli muutenkin todella terve, oikea teräsvaari.

Edellisviikolla perjantaina tein heräte ostoksen. Käytiin ensiksi katsastamassa auto ja sitten hiukan shoppailemaan ja syötiinkin pikkasen. Tämmöinen sähköinen haudutuskattila pyysi päästä mukaan kotiin ja pääsihän se. Vielä en ole kokeillut mutta puuro ainakin tuolla onnistuisi. On se vaan kummallista ettei minkäänlaista ruokaohjekirjasta mukana ollut, jonkinlaiset käyttöohjeet kyllä. Eipä kattila kauheasti maksanutkaan vaan parikymppiä ainoastaan. Onko kellään tällaista? Mitä olette valmistaneet? Patoja varmaan ainakin? Kuinkahan täyteen sen voi laittaa? Painekattila mulla on joskus ollut mutta tälläistä ei, tosin painekattilan myin aikapäiviä sitten kun lähdin Eurooppaa kiertämään kauan sitten joten sitä minulla ei ole enää. Ruokaohjeitakin tähän masinaan nyt kaipaisin. Tämä on 3.5 litranen lasisella kannella ja ovaalinmuotoinen.

Kierreltiin kaupungin kauppoja mieheni Jalmarin kanssa ja tarttui sieltä muutakin mutta pienempää tarpeellista tavaraa. Kyllä oli illalla jalat kipeenä kun kotiin saavuttiin.

Olisin ostanut itselleni juhlamekon kun tarvitsisin uuden tässä kuussa kun kaikki juhlavaatteet tahtovat olla liian suuria nykyään, reilu kymmenen kilon painonpudotus vaikuttaa aikalailla vaatteiden sopivuuteen. Jos en löydä yhtään mitään niin yhdestä jakkupuvustani voisin saada sopivan kun pikkasen kaventaisin ja se on sen mallinen muutenkin että pienellä vaivalla selviäisin. Nykyään kaikki vaatteet ovat ilmeisesti menneet verkkokauppoihin kun juhlatamineita en löytänyt ja oikein en uskalla tilatakaan kun ja jos joutuu lähettämään takaisin niin alkaa olla hiukkasen kiirus. Luulin ehdottomasti että löytäisin elävästä kaupasta sopivan. Arkivaatteita on vaikka kuinka paljon tarjolla vaatekaupoissa, mutta olen ollut aina semmoinen tälläytyjä että juhliin haluan pistää parasta ja mahdollisemman kaunista. On se vaan miehillä helppoa kun on muutama puku, solmio ja kauluspaita kaapissa niin niillä pärjää. Kukaan ei muista että tuohan asu oli viimeksikin juhlissa, heh. Hiusasiat ja sun muut sujuvat heillä mutkattomasti. Meidän naisten tarvitsee ehostaa, käydä kampaajalla jne.

Niin ne tyttären rippijuhlat lähenee..ja siskontytön myös. Niistä sitten enempi myöhemmin. Olen ulkoistanut juhlat niin ei tarvitse itse keittiössä häärätä. Ne ovat olleet mielessä viimepäivinä.

Tällaista tänään ehkä huomenna jotain? Tai loppuviikosta. Katsotaan! Hiljenen taas tältä illalta ja palaan astialle kun ennätän.

-Armida-

ps. Loppuun vielä vähän musiikkia ja tälläkertaa soi Isoisän olkihattu.






2 kommenttia:

  1. Oon huomannu iteki et aika paljo parempien vaatteiden myynti on siirtyny nettikauppoihi. Ite tilasin postimyynnistä serkkuni häihi. Hyvi onnistu mut ajoissa kannattaa olla liikkeellä. Ensi viikonloppuna on häät ja aika täpäräksi meni kun tänää tuli. Onneks oli iha sopiva. Kivoja juhlia =)

    VastaaPoista