perjantai 18. lokakuuta 2013

Ensi lumi tulee kuudelta...

 Heipähei!



Ensilumi satoi eilen ja jatkoi yön yli aamuun. Talitinttikin on käynyt ikkunalaudalla useampana päivänä ilmoittamassa talven tulosta kun on koputellut siihen malliin, rasvanpuutekin voipi olla että tarvinee tehdä asiaan korjaus ja alkaa ruokkia poloisia. Kuvassa oleva tiainen ei ole tuttu vaan ihan muualla asustava kun meidän pihapiirissä.

Aamulla kävi jo auraus-traktori katsastamassa pihamaata jokohan tarviis kunnolla aurata. Reilussa kymmenessä sentissä ei vielä niin kauheesti hommaa ole mutta pääsihän isäntä tarkistamaan että onko aurauskalusto kunnossa. Tosin aika vaikeeta olisi aamulla tallista autolla lähteä mihinkään, sen verran lunta oli tullut. Nyt on jo lumisade hiljentynyt...On tuo ulkoistus aikalailla järkevää kun omaa tietäkin on sata metriä ja suurehko pihamaa että olispa siinä pelkällä kolalla hommaa. Ollaan kylläkin suunniteltu että joskus vielä traktori hommataan..

Seuraavassa Hector laulaa Ensilumi Tulee Kuudelta  ja niinhän se eilen meni ja juuri tuohon aikaan alkoi olla ohut lumivaippa maassa. Satoi tässä jokunen päivä sitten myös mutta se oli lähinnä kuuraa ja rännänsekainen lumi ei oikein pysynyt maassa jota oli arviolta paikkapaikoin sentti.


Viimeaikoina ollaan mietitty kovasti tyttären tulevaisuuttta. Lukioon menee kylläkin mutta missä käy niin se on vielä avoin. Omalla paikkakunnalla olisi lukio mutta se opetus ei ainakaan kielten kohdalta ole päätä huimaavaa jos ei ole peruskouluopetuskaan. Tänne maalle ainakaan meillepäin harvoin saadaan päteviä kannustavia ja oikeudenmukaisia opettajia. Ikävä sanoa näin mutta se on totta. Täällä paikalliset paljasjalkaiset oppilaat saavat pelkällä läsnäolollaan jo kiitettäviä ja kauheesti ei oteta huomioon koenumeroita ainakaan kaikilla. Täällä kun ollaan sukua ja tunnetaan perheet ennestään niin ei kehdata antaa heille huonoja numeroita vaikka pitäisikin. Poikkeuksena tietysti semmoiset jotka ovat muualta tulleet joihin paikallisten on vaikea tottua. Aiheesta olisi paljon kerrottavaa mutta jätän sen nyt kuitenkin tähän. Katsotaan jos oikeudenmukaisuus mistä ollaan yritetty taistella toteutuis, niin voisihan se paikallinen lukiokin tulla siinätapauksessa kysymykseen. Kotonta käsin lukiossa käyminen olisi helpompaa ja kotona pystyttäisiin suoraan neuvomaan ja opastamaan mm. läksyissä. Vaikeampaa se on jos muualla "joutuu " käymään.

Eipä muuta kun......................................
Ajelkaapa varovasti ja muistakaa ne talvirenkaat jos on liukkaita..

-Armida-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti