sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Ypäjän tv-sarjasta..

Loppiaissunnuntai 6.1.2013. Tänään tv-sarja sitten alkoi. Moips vaan kaikki heppahullut ja vähemmän! Katsellen tyttären kanssa hevossarjaa Ypäjältä. Hyvä sarja mutta muutaman risunkin antaisin ja niitä ruusujakin ansaitaan..
Sanoisin että hyvä että nuoria seurataan ja heidän toilailujaan myös vapaalla. Opiskelijoissa monenlaista väkeä hillittyä ja vähemmän hillittyä. Kielenkäyttö ja muut paheet olisi ehkä voinut jättää kuvaamatta. Sanoisin että kannattaa vanhempina miettiä tarkkaan että antaako luvan alaikäiselleen hakeutua kouluun..no jos tietää varmaan että nuori osaa pitää muutenkin hauskaa kun  keinotekoisesti.Jos tietää varmasti että osaa vastata itsestään ja ei hakeudu harmeihin ja on varma myöskin että nuori tykkää aidosti maalaisympäristöstä ja hevosista eikä mene vain sinne että pääsee sisäoppilaitokseen kokeilemaan rajojaan. Muutamassa jaksossa (3) mitkä tänään katsottiin niin nuorilla on onneksi siellä aikuisia mitkä välittävät heistä. Rehtori ja ratsastuksenopettaja ja asuntolanvalvoja mm. pitivät huolta "suojateistaan" Sanoisin että ratsastuskoulussa ei mitään vikaa eikä suuntautumisella, mutta siellä on houkutuksia ehkäpä enemmän kun siellä turvallisemmassa kodossa. Niinhän sitä sanotaan että joukossa tyhmyys tiivistyy. Onhan tietenkin hyvä että näitä varjopuoliakin näytetään ja näin tietävät vanhemmat ja nuori mihin ehkäpä voi joutua mukaan vapaa-ajallaan. Sanoisin jos luet tätä ja olet hakemassa Ypäjälle niin pidä itsestäsi hyvää huolta ja pidä opiskelua tärkeämpänä ja tottakai ne ihmiset kaveritkin ovat tärkeitä  mutta hevosten takia sinä varmaankin Ypäjälle tai johonkin muuhun alankoulutukseen olet menossa. Hevonen on ainakin aito ystäväsi kun kohtelet häntä hyvin niin sekin kohtelee sinua. Huonoja päiviä on toki teillä molemmilla. Jos olet valinnut hevostien niin onnea matkaan.Porkkanoita tarvitset myös ja paljon niinkuin hevosetkin. Huomenna taas seuraillaan lisää, mielenkiintoinen ohjelma kiva sitä oman hevostytön kanssa on seurailla.Huomiseen. Hyvää yötä! (korjailen hiukan tätäkin kun nopeesti tuli kirjoitettua)

7.1.2013
Muutama lainattu sananen.. tyttäreni huomasi seuraavan jutun minkä oli Hevoshullun sarjakuvapolle kirjoittanut:

"Olihan minulla asiaakin. Olettekos huomanneet, että näinä päivinä telkkarista tulee ohjelmaa Ypäjän hevosopiston opiskelijoiden arjesta? Suosittelen katsomaan, vaikka tyttöjen kielenkäyttö ja tupakointi aiheuttivatkin tällaisessa vanhassa vallattomassa sarjakuvaponissa hirmuisia paheksunnanpuistatuksia.

/ Hevoshullun sarjakuvapolle "


Olen ihan samaa mieltä sarjakuvapollen kanssa.
Ollaan katsottu hepanpureman tyttären kanssa nyt jaksoista viisi ja paljon on sarjaan mahtunut piippauksia ja sitten niitä rumia sanoja ja huonoa käyttäytymistä. Olen onnellinen sillä minun heppatyttöni kohta 15 v ei käytä minkäänlaisia rumia sanoja eikä myöskään ole huonotapainen. Joidenkin sarjassa olevien nuorten vanhempien hiukset saattavat nousta pystyyn, ainakin minun nousisivat jos tuollaista kielenkäyttöä lapseltani kuulisin. Ihmettelen myös että eräs tyttö 17 v polttaa aivan avoimesti tupakkaa, eihän tupakkaa edes pitäisi alaikäiselle myydä tosin tiedän että kaverit sitä helposti jakaa sekä jos on hiukan vanhemmanoloinen niin edes papereita ei kaikkialla kysytä. Kyllä valistuneet nuoret tietävät että tupakkaa ei alaikäisille saa myydä lailllisesti. Ihmenettelin myös sarjassa kun tytöt lähtivät festareille niin ottivat talon ison wc-paperirullan mukaansa, semmoista jättisuurta rullaa ei saa muutakun tukusta. Vapaa-ajalle pitäisi ostaa omat paperit myös wc-tarpeisiin. Eilen katsomissa jaksoissa joutuivat rehtori sekä asuntolan valvoja tyhjentämään monta litraa alkoholia ja näiden nesteiden tuontihan on kielettyä asuntolaan. Miksi nämä alkoholia tuoneet asuvat asuntolassa mikseivät he vuokraa asuntoa vapailta markkinoilta, no se maksaa ja asuntolassa saa asua ilmaiseksi työtä vastaan.

Sarjassa on todella monta sympaattista ja aidosti alalle tahtovaa rehellistä ja hyvin käyttäytyvää nuorta joilla on tulevaisuus alalla. He ovat myöskin luottamusta herättäviä.. Sanonpa taas että hei ja jatkuu huomenna..

ti 8.1.2013
Heissan!
Kävipä tänään taas aurasetä meillä, ai kuinka ihanaa se on..

Tänään Ypäjällä kilpailtiin ja nuoret saivat näyttää taitojaan mm. kielissä ja muissa erilaisissa tehtävissä. Piip kuului tänäänkin moneen kartaa ja osaa ei oltu edes keretty laittaa PiiPpiä. Kyllä hyvin huomaa keistä on alalle ainesta ja keistä ei . Nyt on katsottu tyttären kanssa 7 jaksoa, mikä on ajallisesti hiukan alle 6.5 tuntia.

Tänään meidänhevostyttö oli TETissä ja hyvin oli sujunut "lähihoitajien" kanssa hoitoalaa tutustuminen paikallisessa hoivapaikassa. Kuulema  hevosala on hänen tulevaisuutensa ala mutta kiva että pääsi tutustumaan myös muuhun alaan. Huomenna vielä toinen päivä ja ensi vuonna sitten muualle. Viimevuonna he tututustuivat koulusiistijän työhön yhtenä päivänä ja toisena päivänä keittiöhommiin.

Mitähän sitä vielä sanoisi Ypäjästä? Minusta olisi hyvä jos myös kaikkiin semmoisiin aloihin minne on oikeesti kiinnostusta ja olen sitä mieltä että pelkät pääsykokeet ja todistuksen keskiarvo eivät riitä.  Nuorten pitäisi päästä etukäteen tutustumaan niihin paikkoihin minne on hakemassa. Ypäjällekin tulisi varmasti semmoiset opiskelijat joista todellakin alalle olisi eikä semmoisia jotka ehkä sanovat ei väliä kunhan läpi menee. Hevosten kanssa työskentely on vastuualaista ja pitää olla oikeesti kiinnostusta. Kaikki nuoret eivät nykyään oikein ymmärrä unen merkitystä ja siitähän heitä valistettiin katsomissamme jaksoissa. Taas unta palloon ja kun kaikki jaksot ovat katsottu niin silloin viimeistään yritän korjata sepustukseni ja teen myöskin muitakin muistiinpanoja esim. alalle sopivaisuudesta tyttäreni kanssa.
Hirnuvaa unta kaikille, pysykää kuulolla! 

11.1.2013
Heipähei!
Eilen taasen seurailtiin mitä Ypäjällä tapahtuu! No olihan siellä taas kaikenlaista. Aika paljon polemiikkiä on sarja saanut niin mediassa kun kadun miehiltä, naisilta ja muiltakin. Anoppikin sanoi tänään pojalleen puhilimitse että ei kai se teidän tyttö aio Ypäjälle lähteä kun siellä on aikamoista menoa?!  Vuoden päästä valinnat eteen että minnekä sitä hän lähtee? Mielestämme Ypäjälle on liian nuori vaikka voimme luottaa häneen 100 prosenttisesti mutta kuitenkin ei ainakaan vielä. Oma asunto pitäisi olla ainakin ja ei soluasuminen ainakaan tulisi kysymykseen. Lukio ensiksi ja sitten muut metkut. Ypäjälle olisi meiltä matkaa 500 kilsaa että ei sieltä asti oikein kotona voisi käydä kun korkeintaan kerran pari kuussa ja me sitten voitaisiin käydä kerran kuussa mahdollisesti siellä?!  Toivoisin niin hartaasti että lähempääkin löytyisi opiskelupaikka ja hän kallistuisi lukion puolelle kun sitä ainestakin olisi. 

Niin se Tetkin on ohi ja muuten kuulema ihan hyvät muistot mutta yksi ikävä työkaveri oli toisena päivänä. Mummot ja papat mukavia ja samaten henkilökunta. Oikein simputtaja oli se yksi n. 4-kympinen nainen. Otetaan huomioon että työharjoittelu on pari päivänen lähinnä kokemuspäivä alalta ja kaikkea ei edes saa tehdä ja pitäisi vaan tehdä tämän yhden mielestä. Kylläpä toisena päivänä piti oikein palvella tätä yhtä primadonnaa. Oikein piti esimiehelle soittaa asiasta, olipa oikein asiallinen pomo siellä. Tytär on 14-kesäinen niin ei voi kaikkea vaatia ja hoiva-alalta vielä. Tämä pisti jopa lääkkeitä jakamaan mutta jos olisi joku virhe tullut niin käskijä olisi ollut vastuussa.
No vieläkin on tarkastamatta nämä koukerot..tytär eilen sanoikin että ei ole pilkut ja pisteet kohdallaan ;D Aikanaan sanoin! Hyvää ja riemukasta viikonloppua kaikille. Palaillaan taas.. 

17-18.1
Hei!
Ennakkona katseltiin taas ohjelmaa Ypäjältä, no sama meno sama lento jatkuu edelleen. Huomenna katsotaan taas muutama osa ja ajattelin että voisi muutaman sanasen tännekin laittaa kun yksi tytöistä saa masteroppia Kyra Kyrklundilta. Mielenkiinnolla odotetaan huomista...

19.1

Hei!
Sauna-lauantaita vaan kaikille!  Aamusella auramies iski jälleen yhdestoistakerta, olipa tullut hiukka lunta taas. Näin untakin yhtenä yönä että pihassa oli musta lumiaura naapurinmies ratissa ja lumimyrsky riepoi häntä mukkelismakkelis ja pyysin miestäni katsomaan ikkunasta että tarviisko ihan ambulanssia lähteä soittelemaan ja sitten  heräsin joten en tiennyt miten kävi.

Katsottiin taas pari jaksoa ypäjäsarjaa..Voimasanoja taas mutta muuten vähemmän semmoista elämää sillä nyt olivat opiskelijat työntouhuissa harjoittelupaikoissaan. Ihanan avara maisema avautui ainakin Kyra Kyrklundin maisemissa Englannissa, sinne itse menisin harjoittelemaan jos olisin hevosalalla opiskelemassa. Saksassakin käväistiin sekä Kouvolassa ja Hämeenkyrössä. 

Tänään ja aikapaljon aikaisemminkin on ollut puhetta siitä mihin meidän neiti olisi menossa opiskelemaan. Eilen/tänään se varmistui minnekä, muttei Ypäjälle sinne en vielä ihan noin nuorta laskisi ja ei iskäkään. Pidetään lukijoita jännyyssä ja paljastetaan se sitten yhdeksännen vuoden keväällä tai kesällä. Täällä käy lukemassa tätä tuttuja ihmisiä niin pidetään jännityksessä. Se vaan on tälaisella pienellä paikkakunnalla missä on aikamoista taistelua että saa oikeat numerot /ansaitut  ja ei oikein sittenkään. Wilmassakin on ihme merkkauksia että tuntuu välillä että onko ne oikein asianmukaisia. Ollaan kysytty mutta aina on vastaus että ne on tietoteknisestä syystä. Ei oikein uskota. Täällä ei opinahjoja kliiemmin ole mutta jotain kuitenkin löytyisi mutta ei ne mahdollisuudet ainakaan ekasijalle pääse. Naapurikunnissa/kaupungeistakin löytyy mahdollisuuksia ja niitä pitänee tutkailla lisääkin vaikka tutkittu on ja yksi vaihtoehto on päällimmäisenä mutta siitä enempi sitten joskus. Katsotaan sanoi lääkäri.

Huomiseen tai sitten ensiviikkoon jos en aikaisemmin ennätä postausta tehdä. Moro!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti