tiistai 12. maaliskuuta 2013

Maaliskuun hanget hohtaa

Iltaa hyvät ihmiset!
Kevättä rinnassa ja hanget ne hohtaa niin kauniisti. Alkaa olla kohta jo viimeiset hiihtokelit sillä roskaa alkanee olla pian laduilla ihan liikaa.

Elämän kevät, minä niin tykkään keväästä olenhan kevään lapsi ja niin oli mummonikin joka täyttäisi tällä viikolla hulppeat 108 vuotta jos nimittäin eläisi. Itse täytän puolet vähemmän ensi kuussa.

Oletteko jo ajatelleet laittaa pääsiäisruohoa kasvamaan ? Laitan varmaankin taas ohraa kun siitä tulee niin tuuhea ja on jäntevää. Pääsiäinen on muutaman viikon päästä joten ihan melkein ovelle koputtaa. Löysin yhden version googlettamalla missä idätetään rairuohoa. Hienoa toki sekin on ja tipusia ja pieniä suklaisia munia koristeeksi kunhan ruoho on hiukan kasvanut ensin. Artikkeli aivan alhaalla!

Tänään huomasi että aprillipäivä on toisena pääsiäispäivänä. Taitanee jekut unohtua koululaisilta opettajille kun vapaapäivä osuu sopivasti. Hiljainen viikko alkaa viikolla 13 elikä ei ensi vaan seuraavalla viikolla. Pitäisiköhän yllättää ja lähettää pääsiäiskortteja sillä tulee yleensä joko soitettua tai sitten lähetettyä tekstiviestejä tai sähköpostia. Katsotaan nyt ideoinko itse vaan ostanko valmiit kortit. 

Ihan viimosena muttei vähäisenä on vanha koululaulu jota me koulussa laulettiin paljon silloin ennen. mm. Helvi-opettaja säesti harmoonilla. Muistan vieläkin sen poljennon vaikka siitä on aikaa yli 40 vuotta.

Mukavaa kevään jatkoa teille ja palaan taas!
-Armi-


Rairuoho itämään pääsiäiseksi

Keskiviikkona 16.3.2011, Laura Tuomela, Pääsiäinen
Aloita pääsiäisvalmistelut istuttamalla rairuohoa. Rairuohon idättäminen on helppoa.

Alustana voi käyttää esimerkiksi laakeaa vatia tai muuta astiaa, jonka voi asettaa sellaisenaan pääsiäispöytään.
Tarvitset multaa, rairuohon siemeniä, laakean astian ja muovikelmua. Levitä multaa astian pohjalle. Älä painele sitä liian tiiviiksi. Mullan voi tarvittaessa korvata myös pelkällä kostutetulla talouspaperilla.
Kastele ja kylvä runsaasti siemeniä, jotta saat tuuhean rairuohon. Ripottele siementen päälle ohut kerros multaa, kastele ja peitä astia muovikelmulla.
Pidä huolta, että astiassa on kelmun alla koko ajan kosteaa. Kun siemenet alkavat itää, muovikelmu otetaan pois. Rairuohon itämiseen menee noin 5 päivää, eli se kannattaa istuttaa jo ennen palmusunnuntaita, jotta ruoho on parhaimmillaan pääsiäisenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti