lauantai 30. marraskuuta 2013

Hyvää pikkujoulua!



Hei vaan kaikille joulunmielisille!

Meillä on tänään pienimuotoiset pikkujoulukekkerit ihan vaan perheen kesken..Enään 24 yötä jouluun ja huomenna saa avata joulukalenterista ensimmäisen luukun.


Juhlimaan aloitettiin iltapäivällä kun vähän alkoi hämärtämään. Tonttu vielä pitäisi ulkovarastosta kaivaa tunnelmaa ulos luomaan (tonttu kantaa lyhtyä). Syötiin karjalanpaistia, no sitä piti tarjota jo viikolla mutta tuli yllättävää menoa niin ei ennättänyt sitä vahtia. Tiedän että monet jättävät ruoan valmistumaan uuniin ja lähtevät omille teilleen mutta minä en uskalla. Karjalan piirakoita oli myös tarjolla mutta eivät olleet omia tekemiä, pitäisi taas joskus tehdä isompi satsi. Rypyttäminen on tuttua sillä olen joskus ollut leipomossakin töissä ja siellä sitä rypytettiin.. Joulumusiikkia oli tarjolla hiukan ja sitten meidän nuoret halusivat kuulla latauslistaa (16.00 alkaen)niin sen jälkeem kuunneltiin siis sitä ja keittiöstä kuului enska. Syötiin pitkään ja hartaasti kun mihinkään ei ollut sitä kiirettä. Jälkiruokana oli Marlinin glögiä ja piparkakkuja..


http://www.valio.fi/joulu/?tag=piparkakku&gclid=CJjdx-_8jLsCFURc3god5WgAWg

valion ohjeella kyllä onnistut piparkakun teossa.
Sen jälkeen juotiin vielä kahvit siis minä ja hän sillä nuoriso ei juo kahvia. Jokaiselle oli iso karamelli elikä Fazerin Kismet oli paketoitu karkin malliseksi. Joulupaperi kääre missä kummassakin päässä kauniisti solmittu punainen lahjanaru sekä nauhat oli käheröity kiharaksi. Kynttilöitäkin hieman...Näistä aineksista meillä pikkujoulu tehtiin. Sitten vielä hetki yhdessä oloa ja sen jälkeen nuoriso sai rauhassa kuunnella latauslistaansa ja minä lähdin tänne alakertaan koneen pariin. Isännällä omat askareet jossain hän huitelee mutta tontilla kuitenkin.
Lopettelen taas ja palailen myöhemmin..
Oikein ihanaista marraskuun viimeistä päivää Juicen Sika biisin tahdissa..
<3 -mellisesti -Armida-


3 kommenttia: