lauantai 29. syyskuuta 2012

Enkelten päivä kaikille enkeleille

Mukavaa Mikkelin päivää kaikille!

On ollut kiireitä etten ole pahemmin ennättänyt blogiani päivittämään, mutta tänään oli pieni hetki ja samalla kuuntelin Enskaa (= entisten nuorten sävellahjaa)

Wikipedian mukaan Mikkelinpäivä on alun perin arkkienkeli Mikaelin päivä 29. syyskuuta, mutta nykyisin päivä on omistettu kaikille enkeleille. Suomen evankelis-luterilaisen kirkon kirkkovuodessa päivä on 29. syyskuuta tai sen jälkeinen sunnuntai. Tällaiselle liikkuvalle paikalle mikkelinpäivä siirrettiin Ruotsissa ja Suomessa vuonna 1772. Siirto tuli voimaan vuodesta 1774 lähtien.[1].


Enkeleitä kerätään ja monet tykkäävät enkeleistä ja itsekin kuulun heihin. Muistan lapsuudestani kun naapurin mummo sanoi aina että mummon pikkuenkelit kun hän puhutteli sisaruksiani, minua sekä naapurin tyttöä elikä omaa tyttären tytärtään. 

Enkelikappaleita on todella paljon ja tässä vain muutama..Omien lastenikin kastetilaisuudessa kuultiin tämä toinen kaunis enkeli kappale. Molemmat ovat todella kauniita ja sopivat kaikenlaisiin tilaisuuksiin ja niitä on myös mukava itsekin hyräillä.


1 kommentti:

  1. Olenkohan ihan hassu tai tyhmä?
    En varmaan kenenkään blogiin ole tällä vauhdilla kommentoinut.
    Mutta edelliseen kommenttiini liittyen, vaimoni on varsinainen "enkeli-fani"! Meillä on enkeleitä joka mahdollisessa paikassa: kristallilampuissa roikkumassa, ikkunoiden välissä, vaikka missä! Olisiko tuossa kenties yhteyttäsi meidän blogiimme?

    VastaaPoista