sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Isänpäivän aatoksia

Hei kaikki!
 Päivityksiä ei ole vähään aikaan tullut kun on ollut niin kiirus hommieni vuoksi, pitäneehän se kai jotakin elääkseenkin tehdä?! Aina ei kylläkään ole inspistäkään kirjoitteluun, joskus vaan ei "runosuonikuki". Tässä nyt hiukan pitempi päivitys "muistoja" muutaman vuosikymmenen takaa...ja muistelen tässä edesmennyttä isäänikin hieman.

 Kynttilä pöydälle ja mielessä meno hautuusmaalle jonneka on liian pitkä matka joten se jäi tänä isänpäivänä väliin. Äitini laittanee kynttilän isän haudalle myös minun puolestani. 

Setäni täyttää tänään 80 vuotta mutta lahjukset hän saa, vaikken sinnekään päässyt. Äitini vie suurehkon kukkakimpun sedälleni kun asuu lähempänä..Setäni ei oikein isosta vieraslaumasta välitä sillä hän on semmoinen erakko luonteeltaan ollut aina. Tarvinee käydä isän haudalla ja hurauttaa samalla moikkaamaan myös setääni tässä heti kun ennättää. Onhan siitä tovi kulunut kun setäni olen nähnyt, siitä ei kuitenkaan ole kovinkaan kauaa aikaa kun isäni haudalla kävin.

Isänpäivää vietellään, oma isäni katselee pilvenpäältä maailmanmenoa. Toivottavasti muistaa vilkuttaa sieltä?! Hyvää isänpäivää kaikki isät ja papat. 

Isänpäivästä tulikin mieleen, että kerran näihin aikoihin piti lähteä ensiksi Sotsiin Neuvostoliittoon. Lento oli tilattu, mutta yhden kaverin isä sairastui vakavasti ja peruutettiin lentomme. Sitten olisi pitänyt vielä lähteä Norjaan kalatehtaalle töihin hankkimaan lisää matkustusrahoja ja sen jälkeen jatkaa matkaa Israeliin Moshaville paikalliseen
 perheeseen appelsiineja poimimaan. Se oli silloin  80-luvulla sellaista kiireetöntä aikaa kun ei ollut lapsia eikä ollut sitä omaa mielitiettyään ikiomaa kainaloistakaan. Matkaan meidän piti lähteä pikkuporukan kanssa mutta kaverini isä kuoli pian vakavan sairastumisen jälkeen, juuri sen kaverin jonka isä sairastui, mistä kerroinkin aikaisemmin tässä postauksessa. Siirrettiin matkaa tuonnemmaksi mutta sitten se haave kariutui monesta monesta syystä. No sen jälkeen tuli yllinkyllin muita toteutuneita reissuja. Niistä ehkä tulevissa postauksissa enemmän.

Pitäisi joskus jaksaa päivittää kaikki tehdyt reissut ja paikat joissa on käynyt. Laskin kerran että olen "asunut" eli vietellyt ulkomailla  puolisen vuotta ja muutaman vajaan 20 maata nähnyt ja kokenut. Ihanaahan se aika oli kun junia tuli ja meni, asemat ja maisemat vaihtui. 

Nykyään se on muotia käydä erilaisissa paikoissa ja mennä opiskelemaan ulkomaille, käydä kielikursseja ja tehdä äkkilähtöjä, mutta ennen se oli paljon paljon paljon harvinaisempaa. Silloin kun itse eniten matkustin niin tuttava/sukulaispiirissä se ei ollut kovinkaan yleistä ei edes interreilaaminen mikä oli vallan mainio matkustelumuoto, avartava ja silleen..Itse olin jo 20 täyttänyt kun ensikertaa matkustin ulkomaille, nykyään jo monet vauvatkin ovat käyneet siellä sun täällä. Aurinkorannat valmiit reissuut olen kiertänyt yleensä kaukaa ..kuitenkin kaukokaipuuta on kun tietää että Suomessa aurinkoa saa odotella monta kuukautta ja kuitenkin aurinkoa odotellaan. Vietetään kuitenkin joulua ensiksi ja  ystävänpäivää ja pääsiäistä jne...Aurinkofani olen vaikken tykkää itseäni grillata vaan lihaa kuitenkin  mutta en grillissä jossa en itse istu vaan teurastettu eläinparasta otettu osa, voi maukkaita eläin parkoja. Tämmöisiä ajatuksia tänään...

3 kommenttia:

  1. Hassua!
    Tässä edelleen lueskelen blogiasi. Välillä käyn kertomassa tuksu-vaimolleni joitain kommentteja.
    Hän kyselee, mistä olet meidän blogiimme "eksynyt".
    En itsekään vielä tiedä, mutta jatkan "tutkimusmatkaani"! Jospa se vielä selviää!

    VastaaPoista
  2. Maelkan (Lahnakuttava) sivuilta muistaakseni löysin teidät. On ollut kiirus ja isommin en ole vielä ennättänyt lukaista mutta ihastuin sivuun. Tarkoitus olisi kahlata koko "epos"..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Niin vähän arvelinkin.
      Saat muuten varata monta viikkoa, jos aiot toteuttaa aikeesi! Niin monta vuotta tätä blogia tuksu on pitänyt.
      Mutta kaikin mokomin!
      Hyvää viikonloppua!

      Poista