perjantai 26. heinäkuuta 2013

Siitä on jo tovi kun meidän Sandra ripille pääsi



Hei!
Tässä tulisi nyt vihdoinkin lupaamani postaus meidän Sandran rippijuhlista. Kuvia vielä joutuu odottelemaan mutta ehkä nekin jonakin päivänä..ja kun ne editoidaan julkaistaviksi..Nyt vaan on niin kiirus siipallani ettei oikein ennätä ottaa kuvia pois koneesta. 

Tarina alkaa..vietiin tytär leirille mistä olen maininnut joskus kesäkuun alussa..Rippileiri kesti kymmenisen päivää..Oli mukavaa kun siellä sai ratsastaakin joka päivä. Tosin lähtö ja saapumispäivinä ei ennättänyt ratsaille nousta. Yöpyminen oli järjestetty aikalailla mukavasti joko parin hengen "huoneessa" tai sitten tyttöjä oli kolme tai neljä samassa yöpymistilassa. Tavallisestihan usein joutuu melkein siskonpetille nukkumaan makuupussien kera, niin Sandran serkku Sarakin mutta siitä tuonnempana... Isoset olivat leirillä kuulema oikein mukavia..ja niin kaikki muutkin tytöt. Tämä oli kuin sisäoppilaitos kun ei ollut kuin tyttöjä sillä poikia harvemmin hevostelu varsinkaan ratsastaminen kiehtoo. 

Kaupunkiin oli kymmenisen kilometriä joten siellä eivät käyneet kertaakaan, muutenkin ohjelmaa riitti. Leirillä oli isosten pitämä kioski mistä sai ostaa herkkuja.  Joillekin leiriläisille tuli hiukan poikia ikävä. Hieno maalaismiljöö missä reilun viikon viettivät. Ruoka oli maittavaa ja sitä oli runsaasti puffet pöydässä sekä jälkiruokaakin oli tarjolla. Siellä maalaiskartanossa oli tietysti tallikissoja, tallivahti (koira) ja liuta heppoja. Kavionkopsetta kuului päivittäin. Pätevä opettaja piti tunteja ja pastorikin osasi asiansa.

Aamuisin oli kahdeksan aikaan herätys. Sitten maistui mahtava aamupala..sen jälkeen oli hartaushetki, ratsastusta, hengenravintoa, lounasta, välipala, päivällinen, iltapala, iltahartautta..ja muuta.. Monet lihoivat siellä usean kilon verran. Ulkoläksytkin opittiin pääsääntöisesti nopeasti mutta joillekin leiriläisille tuotti kuulemanmukaan vaikeuksiakin oppia niitä nopeasti ulkoa. Ei kaikille opiskelu ole niin helppoa tai uskonnolliset aihee eivät niin mielenkiintoisikaan. Hauskaa myös pidettiin oli kaikenlaista isosten järjestämää ohjelmaa ja leirikasteeltakaan ei vältytty.

Konfirmaatiointi oli upeassa kirkossa..Nuorilla oli kummit, isovanhemmat tai joku muu läheinen henkilö siunaamassa. Meillä kävi niin että Sandran kummit kun asuvat ulkomailla ja he eivät päässeet  siunaamaan kirkkoon kummityttöään, harmi. Eihän sille voi mitään sillä heillä oli todella pätevä este ja tiedämme että muuten olisivat kyllä tulleet vaikka matkaa olikin. Onneksi muita sukulaisia oli runsaasti paikalla ja sekin asia tuli oikein hyvin hoidettua.

Siellä kirkossa myös otettiin ryhmästä valokuvia. Ammattivalokuvaaja oli asialla. Ryhmäkuva meillä olisi mutta sitä en voi ikävä kyllä julkaista ymmärrettävästä syystä, pitäisi pyytää kaikilta lupa. Tässä on kirkko sisältä, mikä ei ole oma kuvaama. Minä sitten tykkään näistä vanhoista perinteisistä kirkoista. Alhaalla kuva nykyaikaisesta kirkosta, ero kuin yöllä ja päivällä. Makuasiat ovat tietysti makuasioita mistä ei sovi kiistellä.

Juhlat oli ulkoistettu..elikä menimme konfirmaation jälkeen paikalliseen tilausravintolaan nauttimaan talon antimista. Olimme varanneet tilat jo aikaisin talvella.Juhlan aloitti iskä juhlapuheellaan, itse olin kirjoittanut tyttärelle juhlakirjeen.  

Olipa laitettu puffeepöytä koreaksi ja sai kyllä rahoilleen vastinetta. Oli lohta, paahtopaistia, ankkarullia, uunipossua, talon leipää, levitteitä, pariisinperunoita ja runsaasti erilaisia salaatteja ja kasvisruokia jne. Jälkiruoaksi vadelmaista juustokakkua. NAM!! Kyllä vieraille kelpaisi, ylitsevuotavia kehuja sai myös kokki. Olimme laatineet istumajärjestyksen ja jokaisella oli nimi ja sukulaisuussuhde paikkakortissa.

Sandran lahjoille oli tehdasvalmisteinen punottu kori varattuna sivupöydällä. Kori oli koristeltu kauniilla v.pun.tylliruusulla mikä oli solmittu korin "kahvaan" ja ruusun sisällä oli kaunis lasiheppa. Tuunattu kori sai myös muutaman ihailevan katseen. Paketeista löytyi hopeinen albumi, rippiristi, kivisormus ja hopeinen valokuvakehys ja muuta pientä lahjaa ja tietysti niitä kauniita ruusuja, osa erikoiskoristeltuja. Rahalahjoja oli niin paljon että järjestelmäkameran voi ostaa rahoilla, jää vähän säästöönkin vaikka festareillekin tekisi mieli. Pääsee valokuvausta harrastamaan. Se on sitten toinen juttu, jos sinne festareille on menossa...

Samana viikonloppuna vielä.."Sandran" serkku Sara pääsi myös ripille. Ajaa köröteltiin Etelä-Suomeen ja kivaahan sielläkin oli. Olihan se mukava olla sukulaisten kanssa vähän enempikin kun välimatkat ovat pitkät. Sara kävi myös erikoisriparin se oli musiikkipainotteinen joten musiikkia oli enempi kuin yleensä. Hiukan levoton oli minun mielestäni meno sillä olen sen verran vanhoollinen että mielestäni taputukset, eikä haitarimusiikki kuulu kirkkoon vaikka hengellisiä lauluja lauletaankin. Lähes polkan tahdissa laulettiin..laulut  mitkä rippinuoret silloin esittivät ja niissä oli todella vauhdikkaat sovitukset..että tuntui välillä että olisi melkein lavatansseissa ollut. Ainoastaan tanssi puuttui, onneksi sentään sillä jokin tolkku pitää olla nykyajan maailman menossa. Kuitenkaan ikinä en ole ollut tällaisissa rippikirkossa ja varmaan ei moni lukijoistanikaan. Oli kyllä sellaisiakin jotka tykkäsi, mutta runsaasti kirkossa ihmiset vaan kuiskuttelivat pahentavaan sävyyn. En oikeastaan yhtään ihmettele vaikka mielipiteet jakautuivat. No tämä on sitä nykyaikaa ja meno on senmukanen. 

 Tässä sitten Saran rippikirkko, kuva ei ole minun ottama.



Menimme Saran kotiin juhlimaan, tunnelma oli ihan leppoisa. Ilma oli kaunis joten voimme viettää juhlia pihamaalla. Toista oli meidän Sandran juhlissa vettä satoi aivan kaatamalla. Voisi sanoa että silloin taivaassa itkettiin ja toivottavasti ilosta kun Sandra konfirmoitiin. Saran kotona oli katettuna pöytään salaatteja, leipää ja kalaa ja jälkiruoaksi kermakakkua ja tottakai kahvia ja teetä sekä mehua.

Nyt oli saatu päätökseen kahden nuoren neitosen varsinainen lapsuus ja he matkaavat kohti aikuisuutta ja ottavat vastaan sen tuomia haasteita. Annamme heille ohjeita ja toivotaan että elämä kohtelisi heitä hyvin.

Seuraavaksi laitan onnittelurunon ja annoimme Sandralle lahjaksi Ratsastusrippileirin ja lupasimme tukea häntä tulevaisuudessakin hänen ratsastusharrastuksissaan. Sekä unohtumattoman juhlan ja vähän muutakin pientä ja tarpeellista.

Käy rohkeasti kohti tulevaa,
avarin silmin katso maailmaa.
Matkalla aikuisuuteen,
on portti johonkin uuteen.
Se portti on avoin ja suuri niin,
se johtaa iloon ja ihmetyksiin.
Joskus myös suruun ja ikävään,
mutta nekin kuuluvat elämään.

Paljon onnea  "Sandralle" konfirmaatiosi johdosta t.

Äiti, Iskä ja "Santeri"veli


Tähän lopuksi laitan Robbie Wiliamsin youtube-videon missä hevoset laukkaa. Toivottavasti tässä versiossa on juuri tuo video.



  <3 terkuin -Armida-

tiistai 16. heinäkuuta 2013

Rakkaudesta puutarhaan...

 

Hei!

Hieno Englantilainen sarja.

Tulee tällä hetkellä telkkarista ja Areenaltakin sitä voi 

katsella sekä youtubesta jos enkku kääntyy 

tarpeeksi..

Noita youtube videoita löytyy vaikka millä mitalla..

Mukavia ideoita löytyy vaikka kuinka ja paljon..

 

Tuksulla on oikein upea puutarha..

siitä löydät herkkupaloja 

hänen pitämässä blogissaan Wanha mummula.

 

Nyt en ennätä kirjoittaa enempää mutta toisella kertaa 

isken tarinaa lisää..

 

Ajattelin toivottaa kaikille mukavaa loppuviikkoa jos en

 ennätä/pääse koneelle..Pitäkää itsestänne ja 

läheisistänne huolta..

Hyvää yötä!

-Armida-

ps. oudosti tekee virheitä, luonnoksissa näkyy ihan oikein mut..tarvinee korjata joskus..paremmalla ajalla..

 Romantiikkaa ruusutarhassa..


sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Uudet tangokuninkaalliset Heidi ja Kyösti

 

 Sydämelliset onnittelut molemmille :)

Kyösti Mäkimattila kruunattiin tangokuninkaaksi

Lauantai 13.7.2013 klo 23.06 (päivitetty 14.7.2013 klo 08.14)
ILTALEHTI

Muusikko, sanoittaja Kyösti Mäkimattila, 37, kruunattiin myöhään lauantai-iltana uudeksi tangokuninkaaksi.
Kyösti Mäkimattila kruunattiin tangokuninkaaksi.
Kyösti Mäkimattila kruunattiin tangokuninkaaksi. (MATTI MATIKAINEN)
Turusta kotoisin oleva 37-vuotias Kyösti Mäkimattila kruunattiin Seinäjoen Tangomarkkinoilla myöhään lauantai-illalla. Tangolaulukilpailussa toiseksi ylsi Leif Lindeman.
Finaalin viimeisellä kierroksella kilpailijat lauloivat kappaleen Siks oon mä suruinen duettona tangokuningatar Heidi Pakarisenkanssa.
Aiemmilla kierroksilla Mäkimattila lauloi kappaleet Jos minut vielä kohtaat ja Täysikuu.
Kyösti Mäkimattila osallistui Tangomarkkinoille ensimmäisen kerran.
Kuudesta kilpailijasta kaksi pääsi viimeiselle kierrokselle. Toiselle kierrokselle selvisivät yleisöäänestyksessä myös Teo Turunen ja Kalle Jussila. Kaksi muuta finalistia olivat Tero Heikari ja Marko "Bablo" Junnilainen.
Lauloi koskettavasti
Kilpailua Seinäjoen Tangomarkkinoilla Kisa-Areenan katsomossa seurannut yleisö sai haluamansa. Muutkin miesfinalistit olivat loistavia, mutta Kyösti oli vielä parempi!
Hän lauloi niin upeasti ja koskettavasti, että naiset pyyhkivät salin pimeässä kyyneliä silmäkulmistaan.
Mäkimattila on tyylikäs ja sanavalmis ammattilainen, jolle voi povata mahtavaa uraa todellisena tähtenä.

Tuore tangokuningatar, torstaina naisten finaalin voittanut Heidi Pakarinen, 37, kruunasi kuninkaan ja poseerasi hänen kanssaan kameroille. He halailivat ja kilistivät samppanjalaseja.
- Paljastan pian todellisen luonteeni, naurahti Kyösti kuningattaren kehotukseen siemaista juotavaa lisää.
Heidi lauloi "kuule sydän...", ja nyt liikuttui Mäkimattila.
Yömyöhä jatkui juhlahumussa tangokadulla ja esiintymislavalla. Sunnuntaina tangokuningas 2013 esiintyy kirkkokonsertissa.
Heidi Pakarinen sai kuninkaan vierelleen, kun Kyösti Mäkimattila voitti miesfinalistien kisan. - Nythän sinulla on kaksi kuningasta, viittasi Kyösti Heidin puolisoon, vuoden 1992 tangokuninkaaseen Mika Pohjoseen.
Heidi Pakarinen sai kuninkaan vierelleen, kun Kyösti Mäkimattila voitti miesfinalistien kisan. - Nythän sinulla on kaksi kuningasta, viittasi Kyösti Heidin puolisoon, vuoden 1992 tangokuninkaaseen Mika Pohjoseen. (MATTI MATIKAINEN)
Uuden tangokuninkaan fiilikset voiton ratkettua.
Uuden tangokuninkaan fiilikset voiton ratkettua. (MATTI MATIKAINEN)
Tangofinaalin toiselle kierrokselle selvinneet: Teo Turunen, Leif Lindeman, Kyösti Mäkimattila ja Kalle Jussila.
Tangofinaalin toiselle kierrokselle selvinneet: Teo Turunen, Leif Lindeman, Kyösti Mäkimattila ja Kalle Jussila. (MATTI MATIKAINEN)
ARJA NIEMINEN 
STT


PS. Minun mielipiteeni: Oikea valinta ja kaikinpuolin upea pari tuli.  Luulen että ainakin kuningas olisi ollut kenties toinen jos yleisö olisi saanut valita. Minusta kuitenkin näin oli erityisen hyvä. Piti laittaa viestiä blogikamuille mutta niin hidas on netti että toisella kertaa sitten..Kiitos Tutalle mukavista vinkeistä! Suloista sunnuntaita kaikille.t. -Armida-

Edesmennyt Sauli tunteellisesti 1994: Hiljaa yössä

lauantai 13. heinäkuuta 2013

Näin tehdään saunavasta






Näin tehdään saunavasta

kuva Arto Vuohelainen |
vihta

Olkoon se vasta tai vihta, mutta kesäsaunassa kylvetään tuoreiden koivunoksien kera. Tässä ohjeet saunavastan tekoon.
  1. Parhaat vastat syntyvät keskikokoisista tuuheista rauduskoivuista. Käytä riippuvalehtisiä ja urvuttomia oksia.
  2. Kun vihdaksia on tarpeeksi, poista niistä harottavat oksat ja siisti tyvipuolen kädensijan kohta oksattomaksi.
  3. Kokoa vihdakset käteen kauniiksi kimpuksi. Jätä lehtien kiiltävä yläpinta päällimmäiseksi.
  4. Siteeksi sopii parhaiten hieskoivun vesa. Kuori vesa ja irrota syyt toisistaan vitsasta kiertäen.
  5. Pujota kierresiteen pää vihdaskimpun läpi noin 15 sentin päästä vastan tyvipäästä.
  6. Kierrä side pari kertaa kimpun ympäri.
  7. Pane vasta jalan alle ja vedä vihdakset tiukalle siteen avulla.
  8. Kierrä sidettä vihdaksien ympärille. Pujota silmukalle ja kiristä. Työnnä siteen pää vastan kädensijan sisään oksien väliin.
  9. Vastan voi sitoa myös rengaspannalla, joka työnnetään vastan tyvestä niin pitkälle, että se kiristyy kunnolla.
    Vinkki! Jos teet rengaspannan, ota se saunomisen jälkeen talteen ja käytä uudelleen.

     Artikkelin lopuksi kuningasten kuningas laulaa upean tangon Punatukkaiselle tytölle..Ja onhan Seinäjoella tangokilpailut tänä viikonloppuna että sen kunniaksi. Tänään valitaa kuningas, torstaina kuningatar. Mitä mieltä olin niin siitä sitten jonakin päivänä jotain blogiini laittelen... Niin meinasi ihan unohtua että tänään armas pikkusiskoni täyttää vuosia ei pyöreitä mutta kuitenkin.-Armida-

Viikko nettipimennossa

Hei!
Täällä ollaan. Pikainen postaus, mitä taas jatkan jahka kerkeen. Pitäisi ehtiä aikaisempiakin postauksia kirjoitella mitä olen jo aikaisemmin luvannut.. 

Netti oikkuili oikein ronskinpuoleisesti ja kun "mikrotuki" oli reissussa niin hätä oli suuri kun nettiin en päässyt ollenkaan ma-to.  Joo täällä maalla kun ollaan yhden palveluntuottajan armoilla niin  palvelu on sitä mitä on. Me maalaiset emme nosta tarpeeksi kohua että netti pelaisi moitteettomasti..ja pistettäisiin vauhtia tuohon valokuidun tuloon..Viimeaikoina kesäkuun alusta meillä on nettinopeus ollut vaivaiset 0,19- 0,77 mbt:tä ja lähetysnopeus on ollut sentään yli kaks. Mies soitti toissa viikolla asiakaspalveluun..hiukan ne vaan voivottelivat että ei ole kaksiset nopeudet. Antoivat ohjeen ladata uusi päivitetty tietoturva mutta eihän vika siinä ollut..samat nopeudet kun vanhallakin..Maanantaina taas soittelemaan ja katotaa mitä sieltä nyt keksitään sanoa. Lataa tuolla nopeudella sitten yhtään mitään..onneksi meillä on kevyt kone mies kun hoitaa ettei mitään turhaa koneelle kovin paljoa tule että on mukavampi muuten käyttää..

Kesällä tulee nettailuun muutenkin taukoja kun reissataan..

Tämä oli tämmöinen pikapostaus ja toivotan kaikille mahtavaa viikonloppua..Nyt oottaa pannukakkutaikina ja ennen sitä sauna..Tytär reissussa että menen yksin..Meidän Sandra oli viimeviikon töissä ilman palkkaa. Saivat valita työhöntutustumisjaksonsa joko kesälle tai ensimmäiselle kouluviikolle, tytär valitsi näin. Siitä tarkemmin myöhemmin..Pitää kohta muistilistaa sillä niin paljon juttuja olisi.

Jatkuu näiltä tiimoilta vielä..nyt en jaksa enempää sormiani tanssittaa näppäinlaudalla. 

Nähdään taas..

Lopuksi vinkki: Ei kaki linnut puhtaille juuri pestyille vaatteille kun laittaa cd:t riippumaan ulos naruille :) 
-Armida-

torstai 4. heinäkuuta 2013

Pieni tytöntylleröinen syntyi maailmaan....




Hei!
Jatkan eilistä  postaustani  tänään mutta uudella otsakkeella.

Pikkuprinsessa syntyi  ja minusta leivottiin viidennen kerran isotäti. Sangen mukavaa. Saa nähdä milloin pikkuneitosen näkee kun matkaa on 500 kilometriä niin pieniä hankaluuksia se tuo. Kuvan pikkuisesta olen jo nähnyt "naamasta" käsin. Nykyaikana kun on tarjolla kaikenlaista, on sosiaalista mediaa ja kameroissa kuvausmahdollisuudet. Tosin aina kännyköissä tekniikka ei ole niin hyvää mutta parempi se on kun ei näkisi kuvaa ollenkana. Sulonen tyttö on ja molemmat voivat hyvin. Mukava se on että heille tuli tyttö kahden pojan jälkeen. Saivat pojat pikkusiskon. Tytön mitat olivat pituutta yli 50 cm ja reippaasti yli kolmen kilon painoinen. Mukava on käsitellä noin isoa vauvaa sillä pojat olivat syntyessään reippaasti alle kolmen kilon, taisi toinen painaa hiukan alle kahden. 

Jatkan myöhemmin tarinointia jos ennätän ja nyt saunan lämpöön kera tyttäreni.

-Armida- 
ps. Kun muuta laulua en tähän hätään keksinyt niin Tässä teille "Tyttö tuli" kappale, ajatonhan se on vaikka levytyksestä on aikaa vaikka kuinka ja paljon.



tiistai 2. heinäkuuta 2013

Syytä iloonkin..


Hei!
Mansikkaista heinäkuuta kaikille.
Tällä kuluvalla viikolla on jo runsain mitoin koettu iloa mutta alkajaiseksi sitä surua. Elämä on iloista ja suruista tehty, niinhän se menee.

Vetiset paikat oli vielä eilen mutta niinkuin edellisen postauksen lopussa kerroin. Kaikesta huolimatta  ollaan nyt siinä pisteessä että tilanteesta selvittiin parhainpäin ja edelleenkin tilanne on näin. Komplikaatioita ei ole tullut, onneksi. Ihana asia varsinkin perheelle jota asia eniten kosketti.

Tällä ja ensiviikolla tapahtuu kaikenlaista ja on jo tapahtunutkin että oliskohan semmoinen jatkopostaus paikallaan ja kirjoittelisin asioita tästä viikosta vähän kerrallaan. Noita maanantaipäivän tapahtumia en lähde enempää kertailemaan siitä kirjoitan nyt pisteen. 

Tällä viikolla esikoisemme täyttää vuosia lähes täysi-ikäisen verran..sekä appiukon kuolemasta tulee kuluneeksi puoli vuosikymmentä. Mekin siippani kera ollaan menty naimisiin tässä ihan lähiaikoina..ja tarkoitus olisi juhlistaa pari viikon sisään..Syitä juhlimiseen riittää..ja se on mukavaa. 

Olen ollut juhlaihminen aina mutta nyt vanhemmiten en enään aivan niin paljoa kun nuorempana. Yksi syy siihen on että yleensä perhejuhlat ovat niin kaukana monen sadan kilometrin päässä ettei viitsisi lähteä mutta kun paikalle pääsee niin juhlat ovat yleensä oikeinkin mukavia. Mukavata se on sukulaisia tavata kun nykyään harvemmin näkee kun on pitkä matka ja kivinen tie.

Tarina jatkuu vielä tänään tai huomenna, nyt iltakahvit odottavat.

Kauniit kiitokset kommenteista Tuksu ja Tuta
-Armida-

Ps. Poikaa kutsuttiin Väinöksi ennenkuin kastettiin. Väinö kappale oli In juuri tuonna vuonna kun hän "Santeri" näki päivän valon Itä-Suomalaisessa sairaalassa.

maanantai 1. heinäkuuta 2013

Synkkiä pilviä





Hei!
Synkkiä pilviä taivaalla ja myös lähipiirissäni. Elämä koittelee kovastikin kahta hyvin tuntemaani perhettä. 
Toisessa perheessä vierailee vakava sairaus, tosin sairaus ei onneksi ole ihan kuoleman vakava hyvin hoidettuna.

Toisessa perheessä taistellaan elämästä ja kuolemasta ja toivotaan että sairaalassa tehdään kakki voitava mutta jo nyt tiedetään että enempi ja nopeammin olisi voitu asioita tehdä, se on myönnetty. Todella surullista jos nuorielämä loppuu. Pienessä sairaalassa ovat resurssit useasti vähäisempiä, tosin ei aina, joskus ammattitaitokin joutuu koetukselle niin pienissä kuin isoissakin yksiköissä. Kesälomatkin painavat päälle ja osa henkilökunnasta ovat hyvin ansaitulla lomalla.


 Aamulla olen ehkä viisaampi ja tämä yö ja huominen aamupäivä näyttää mitä se tuo tullessaan. Jännittää. Sen verran voin sanoa että itse olen ollut aivan samassa tilanteessa vuosia sitten ja etevä hoitohenkilökunta toimivat parhaalla mahdollisella tavalla muuten en olisi tässä kirjoittamassa tarinoitani elävästä elämästä. Olisin vain jossain pilvien päällä vilkuttamassa maailmalle ja kertomassa tuulelle tarinoitani.

Hyvää yötä!
-Armida- 


PS. Olipa mahdoton ukonilmayö. Viisinkertaisia salamoita todella tiheesti. En muista ihan heti kättelyssä että olisi noin kovaa ukonilmaa ollut. Satoja salamia penessä ajassa..en jaksanut enää edes laskea sadannen jäkeen kun se vain jatku jatku ja jatku. Sitten sain unen päästä kiinni kun pikkasen hiljeni.

Illansuussa vasta selvisi että kaikki ok, jos komplikaatioita ei tule. Lisäys 1.7