maanantai 31. joulukuuta 2012

Tänä iltana, uuden vuoden kynnyksellä, kuiskasin pienen toiveen: Anna lukijoilleni kaikkea hyvää tulevaan vuoteen! Anna tähti oppaaksi eteenpäin johdattamaan, kuu tietä valaisemaan ja aurinko lämpöä antamaan. Anna iloa päiviin, anna uskoa ihmeisiin, anna enkeleitä rinnalle kulkemaan. Hyvää uutta vuotta 2013!

sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Hyvää elämää uudelle vuodelle

"Hyvää elämää Uudelle vuodelle!
Oli kiireinen aamu, noin 8:30, kun vanhempi herrasmies, kahdeksissakymmenissä, saapui otattamaan tikkejä peukalostaan. Hän sanoi, että hänellä on kiire, koska hänellä on tapaaminen klo 9:00.
Otin ylös hänen tärkeimmät tietonsa ja pyysin häntä istumaan tietäen, että menisi ainakin tunti ennen kuin joku voisi ottaa hänet vastaan.
Näin hänen katsovan kelloonsa ja päätin, että koska minulla ei ollut kiire kenenkään toisen potilaan kanssa, niin minä voisin hoitaa hänen haavansa. Haava oli hyvin parantunut, kun tutkin sitä, ja niinpä puhuin yhden lääkärin kanssa ja sain tarvittavat välineet poistaakseni tikit ja sitoakseni hänen haavansa uudelleen.
Hoitaessani hänen haavaansa kysyin häneltä, että onko hänellä joku toinen lääkäriaika tänä aamuna, koska hän oli niin kiireinen. Herrasmies sanoi, että ei, vaan hänen täytyy mennä hoitokotiin aamiaiselle vaimonsa kanssa. Tiedustelin hänen vaimonsa vointia. Mies kertoi vaimon olleen siellä jo jonkin aikaa ja että hänellä oli Alzheimerin tauti.
Kun juttelimme, kysyin hermostuisiko vaimo, jos mies olisi hiukan myöhässä. Hän vastasi, ettei vaimo enää tiennyt kuka mies on eikä hän ollut enää viiteen vuoteen tunnistanut miestään. Olin hämmästynyt ja kysyin häneltä, että te silti menette joka aamu sinne, vaikka hän ei tiedä kuka te olette?
Hän hymyili taputtaessaan kättäni ja sanoi: Hän ei tunne minua, mutta minä vielä tunnen hänet! Minun piti pidätellä kyyneleitä, kun hän lähti ja ihoni oli kananlihalla käsivarsissani ja ajattelin, että tuo on sellaista rakkautta, jota haluan omaan elämääni.
Tosi rakkaus ei ole fyysistä eikä romanttista. Tosi rakkaus on sen kaiken hyväksymistä, mitä on, mitä on ollut, mitä tulee olemaan ja mitä ei tule olemaan. Kaikkien vitsien ja hauskuuksien keskellä, mitä sähköposteissa tulee, joskus on joku, jonka mukana on tärkeä viesti.
Tämän halusin jakaa kanssasi. Kaikkein onnellisimmilla ihmisillä ei välttämättä ole kaikkein parhainta vaan he tekevät parhaan kaikesta siitä mitä heillä on. Toivottavasti jaat tämän jonkun kanssa, joka on sinulle tärkeä. Niin minä juuri tein. Elämässä ei ole tärkeintä se, miten selvitä myrskystä, vaan miten osata tanssia sateessa. Me kaikki vanhenemme. Huomenna on meidän vuoromme."
PS.Tämä on erään tuttavani kirjoitus. Olen itsekin ollut alalla joten kertomus voisi olla minun myös. Olen itsekin ollut joskus vastaavanlaisessa tilanteessa. Silloin kun laitoin tämän tänne oli aikamoinen kiiruus ja jäi noi lainausmerkit laittamatta. Välitän kiitokset hänelle kelle kunnia kuuluu!

lauantai 29. joulukuuta 2012

Muutama yö tätä vuotta..

Heissan!

Saunassakin tuli käytyä.. ja taas niin makeat löylyt tuli..
Jopa on päivät vähissä kuluvaa vuotta. Vuosi 2012 vaihtuu pian uudeksi vuodeksi 2013.

Montaa riviä en meinaa kirjoittaa vaan ehkäpä huomenna lisää. Ajattelin katsoa Areenalta Sydämen asialla tai jotain muuta yhtä mielenkiintoista.

Ollaan hiukan suunniteltu lisää tyttären rippijuhlia vaikka aikaa on vielä riittämiin. Pidetään juhlat salassa sukulaisilta sillä he tietävät etteivät ne ehkä ole perinteiset mutta luulemme etteivät tiedä sitäkään. Elämyksiä tottakai pitää olla vaikka se paljon enempi laihuttaa kukkaroa kun ihka perinteiset. Olkoon se sitten lahja tyttärelle ja pitänee keksiä jotain muutakin ylläripylläriä..Tästäkin haastelen pitkin tulevaa talvea mutta paljastuksia tulee vasta loppusuoralla. Pääsiäisen ja Vapun tienoilla tiedätte te armaat lukijatkin enempi. Laitoin tänään tyttären tädeille viestiä sähköpostitse ja mummolle sekä kummitädille lähtee postia perinteisesti. Lähinnä vaan ilmoitin jo päivän ja että juhlia juhlitaan muualla eikä kotipaikkakunnalla. Yksi serkuista pääsee samana viikonloppuna ripille mutta onneksi sentään eri viikonpäivänä. Aika huisketta olisi ollut jos juhlat olisivat olleet samana päivänä tosin eihän se olisi onnistunut millään. Hyvä että nytkin onnistuu sillä aikamoista haipakkaa tulee olemaan. Silloin kun serkukset syntyivät oli olevinaan tosi hauskaa että on samana vuonna syntyneet mutta tulevaisuudessa kun on valmistumisjuhlia ja nämä rippijuhlat niin hankaluuksia tulee. Omalla painollaan ne menevät. Pienet sähikäiset paikallaan..

Toivotan hyvää yötä ja mukavia loppuvuoden päiviä!
 

torstai 27. joulukuuta 2012

Jouluaikaa on vielä jäljellä..

Hei!
Vaikka joulu on tavallaan jo loppunut niin sitä jouluaikaa vielä vietetään Nuutinpäivään saakka. Ennenvanhaa sanottiin meilläpäin että uusivuosi olisi vanhanjoulun loppu..joteski näin se meni?! 

Jo SEITSEMÄS KERTA..
Lunta on taas satanut ja aamulla taas aura-traktori kävi tekemässä pihatyöt että kyllä taas pihassa kelpaa astella. Nyt on taas tullut lisää lunta että voipi olla etä huomenaamulla taas verailee varttinsa pihassa..
Hyvä se on vaikka tietää että keväällä euroja saa pulittaa semmoiset vajaa 400 euroa vähintään mutta on se vaan niin kiva kun pihasta pääsee lähtemään ilman omaa hartiapankkia autolla kylälle ja kaupunkeihin. Moni on sanonut ettei meidän pihaa lumikolalla pysty kolaamaan kun on niin iso maalaispiha, sitä me ollaan itsekin mieltä. Traktorin ostoa ollaan harkittu mutta kun sillä ei kauheesti muuta käyttöä olisi kun auraus niin tämä ulkoistus on järkevämpi vaihtoehto. Kyllä yrittäjiäkin pitää kannattaa..Huomiseksi varasin tytölle ratsastustunnin uudelle ratsastustallille klo 17.00, hän kävi ennen joulua siellä kerran ja ostetaan sitten tammikuussa se kymmenenkerran kortti. Mukavammalta talliltaa vaikuttaa, edistyykin nopeammin. Tallissa jossa ennen kävi ei edistyny minnekään se oli semmoista paikalla poljentaa. Sitä ennen kävi yhdellä pienellä yksityistallilla mutta ohjaaja läksi opiskelemaan kaupunkiin niin  sinne meno ei tullut enään kysymykseen.
Tuo välitalli oli aika iso jossa oli hyvin paljon puutetta asiakaspalvelussa ja muussakin suhtautumisessa. Lisäksi siellä sattui ikävä tapaturma, oli kehuttu hevosta niin hyväksi kiltiksi..mutta ei pitänyt paikkaansa. Jäljestäpäin on kuulunut kaikenlaista myös muilta ratsastajilta että heppaa olisi jossain eämänsä vaiheessa kohdeltu kaltoin.. . Sen enempää en viitsi asiaa lähteä ruotimaan..Parempi on kun vaihtoi tallia missä ystävällisemmät ihmiset ja tottakai myös hevosetkin..




keskiviikko 26. joulukuuta 2012

Tapaninpäivän ajeluita..

Glögille tuoksuvaa loppuiltaa!
Tapaninpäivän viimeinen parituntinen alkoi vajaa puolituntia sitten. Jäi ajelut ajelematta tänä vuonna. Kotona ihan mukavasti löhöillen ja syöden muuta kuin laatikoita. Taitanee siinä glögiäkin mennyt muutama mukillinen. Meillä tykätään kovasti tuosta juomasta ja mukaavahan se on raikkaassa talvisäässä nauttiakin. Tänään taas auramies pyyhälsi pihaan aikaseen aamusella, mukavaahan se on ulkona on tepastella kun on piha auki. Mitähän meinasi kun valot eivät olleet seitsemännaikaan vielä päällä. Maalaisisännät joilla on isomäärä lehmiä niin tuppaavat heräämään myös juhlapyhä aamuisin jo kukonlaulunaikaan. Taisi olla kuudes reissu meidän pihaan tänä talvena. Me nukuttiin tänäaamuna pitkään taisi olla yhdeksän jälkeen kun mies kahvit keitti. Meillä on semmoinen työnjako että mies keittelee aina kahveet ja minä teen ruoan. Olen yhdeltä ammatiltani kokki että eipä se ihme jos se mulle tuo ruoan laitto etupäässä lankeaa. Nuoriso ei kahvia juo mutta me vanhemmat yleensä 4 kertaa päivässä.
Toivottavasti teillä oli mukavat Tapanin ajelut? 

With Värttinä -girls...beautifull photographs and beautifull song..with finnish languages...

Good night everybody! See you later!
 

tiistai 25. joulukuuta 2012

Jouluyö juhlayö..ja Ave Mariaa unohtamatta..

Mukavaa joulupäivän iltaa kaikille!
Aatto on onnellisesti ohi ja vaivattomasti. Tänä vuonna otin jouluun varaslähdön ja onhan minulla niitä apulaisiakin. Aattona riisipuuroa keskipäivän aikaan ja kuunneltiin tottakai joulurauhanjulistus. Jouluevankeliumi jäi mietiskelyasteelle tänä vuonna kun sisko soitti juuri niihin aikoihin. Saunaan iltapäivällä ja sen jälkeen syötiin perinteinen jouluateria. Ihana lämpö tulee puukiukaasta ja on valmiiksi niin joulutunnelmainen.
Lahjat avattiin aterian jälkeen ja materiaalinen joulu ei yleensä kuulu meidän jouluperinteisiin. Tytär sai topatut ratsastussormikkaat ja lupauksen että seuraava kymmenen kerran ratsastuskortti ostetaan ja sen jälkeenkin. Muitakin menoja hänellä on niin paljon mutta niistä keväällä enempi paljastuksia. Poika sai mm. pari Dvd:tä. Ihana hyötykirjasarja meille vanhemmille josta on iloa pitkäksi aikaa. Muuten meillä vietettin perheen kanssa joulua mikä on täynnä yhdessäoloa ja hyvää ruokaa ja ripauksia paljon paljon muuta. Nuoriso tarvitsee kuitenkin niin paljon kaikenlaista vuodenmittaa että joskus tuntuu että meillä on ainainen joulu. Oliskohan tässä koko joulupäivän postauspaketti tässä..yksi laulu vielä elävöittämään sivua. Jarkko Ahola Teräsbetonista tulkitsee hienosti tämän kauniin kappaleen, äänikin riittää ja hyvin. Kannattaa kuunnella.



sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Joulukalenterin 24:s luukku: Onko ollut kilttejä lapsia


Hyvää Joulua, onko teillä kilttejä lapsia?

Muistan äidin opettaneen minulle yhden jouluisen runon jota olen lausunut niin lapsena kuin aikuisena. Ihmettelen sangen suuresti ettei se ole löytänyt tietään nettiin? Kukaan ei tunnu tuntevan sitä paitsi lähipiirini?! Runo on vähintään 70 vuotta vanha ja luulen että se on vieläkin vanhempi? Onneksi muistan sen ulkoa ja se kuuluupi näin.

Kun joulupukki oli sairaana

Kerran kuulkaas viime vuonna joulun alla juuri
oli Korvatunturilla hämminki niin suuri. 
Hilpeimmänkin pikkutontun naama oli vakaa
nähkääs itse Joulupukki sairaana hän makaa.
Kaikki lahjakiireet kesken ja joulumatka eessä.
Kyllä siinä päiviteltiin aivan silmät veessä.
Kuumeessa oli Joulupukki kovin päätä särki
eikä tepsinyt siihen keino eikä järki.
Mutta ihme aattoaamun kun se viimein koittaa
jopa alkaa aivan selvää ukki taudin voittaa.
Illansuussa entisellään taas hän matkaan ajaa
ja myhäileepi tontuillensa:
"Johan vallan vajaa olis Suomen lasten joulu,
jos mä poissa oisin kuinka aattoiltana sairastella voisin."

Toivottelen sitä lapsuuden joulujen ihanuutta. Minulla on ihanat joulumuistot omasta mummolastani jonneka joka vuosi matkustimme mummon runsaaseen pitopöytään. Edesmennyt mummoni oli todella hyvä kokki teki kaikki itse syltystä lähtien. Omatekoinen maksalaatikko oli namia ja ihan kaikki muutkin leivonnaisia unohtamatta. Lahjat eivät olleet isossa roolissa mutta useamman paketin sain myös mummolasta.Ohjelmassa oli joulupuuro, Joulurauhanjulistus, Jouluevankeliumi, tonttuleikit, yhteislaulut,jouluateria, joulusaunat, pukin tulo ja lahjojen avaaminen. Joskus tuli lautapeli, nukke..pehmoisia paketteja aina..Silloin kauan sitten vuosina 1959-1976 ja sitten en enään ollut mummolassa koko joulua vaan kävin tervehtimässä heitä ja vietin jouluja myös joskus muissa sukulaisissa ja tuttavissa. Himmelit ja enkelikellot olivat ihania. Suomenliput ja pitkät enkelikarkit kuusessa sekä elävät, lepattavat aidot kynttilät kuusen oksilla.

Muistetaan että turha kiire pois ja aattona olen perheen parissa että voipi olla etten tänne blogiini eksy. Postauksia sitten joulunpyhinä. Pitäkää sydän mukana ja runsain halauksien kera.
 




Sytytetään muistokynttilä..

Toivotan teille kaikille surun kohdanneille jaksamista ja kovasti kovasti voimia ja niitä enkeleitä. Sytytetään kaikki Arttu-pojan muistoksi kynttilä ja hiljennytään hetkeksi!

Kuvan lähde: Elämään eksyneet -sivustolta

Joulukalenterin 23:s luukku: We wish You a Merry Christmas


Huomenna on jouluaatto elikä enään yksi yö jouluun. Toivotan kaikille tänne törmänneille ihanaista ja parasta joulua <3


    Afrikaani:    Een Plesierige Kerfees
    Arabia:    Idah Saidan Wa Sanah Jadidah
    Argentiina:    Felices Pasquas Y Felices ano Nuevo
    Armenia:    Shenoraavor Nor Dari yev Pari Gaghand
    Azeri:    Tezze Iliniz Yahsi Olsun
    Baski:    Zorionak eta Urte Berri On!
    Böömi:    Vesele Vanoce
    Brasilia:    Boas Festas e Feliz Ano Novo
    Bretagne:    Nedeleg laouen na bloavezh mat
    Bulgaria:    Tchestita Koleda; Tchestito Rojdestvo Hristovo
    Catala:    Bon Nadal i un Bon Any Nou!
    Chile:    Feliz Navidad
    Kiina:    (Mandariini) Kung His Hsin Nien bing Chu Shen Tan
        (Katoni) Gun Tso Sun Tan'Gung Haw Sun
    Cornwall:    Nadelik looan na looan blethen noweth
    Cree:    Mitho Makosi Kesikansi
    Tsekki:    Prejeme Vam Vesele Vanoce a stastny Novy Rok
    Tanska:    Glædelig Jul
    Hollanti:    Vrolijk Kerstfeest en een Gelukkig Nieuwjaar! or Zalig Kerstfeast
    Englanti:    Merry Christmas, Happy Christmas
    Esperanto:    Gajan Kristnaskon
    Viro:    Ruumsaid juulup|hi
    Farsi:    Cristmas-e-shoma mobarak bashad
    Suomi:    Hyvää joulua
    Flaami:    Zalig Kerstfeest en Gelukkig nieuw jaar
    Ranska:    Joyeux Noel
    Gaelinkieli:    Nollaig chridheil agus Bliadhna mhath ùr!
    Saksa:    Froehliche Weihnachten
        (Pennsylvania) En frehlicher Grischtdaag un en hallich Nei Yaahr!
    Kreikka:    Kala Christouyenna!
    Heprea:    Mo'adim Lesimkha. Chena tova
    Hindi:    Shub Naya Baras
    Hausa:    Barka da Kirsimatikuma Barka da Sabuwar Shekara!
    Hawaii:    Mele Kalikimaka ame Hauoli Makahiki Hou!
    Unkari:    Kellemes Karacsonyi unnepeket
    Islanti:    Gledileg Jol
    Indonesia:    Selamat Hari Natal
    Inuiitti:    (inupik) Jutdlime pivdluarit ukiortame pivdluaritlo!
    Irak:    Idah Saidan Wa Sanah Jadidah
    Iiri (Irlanti):    Nollaig Shona Dhuit, or Nodlaig mhaith chugnat
    Italia:    Buone Feste Natalizie
    Japani:    Shinnen omedeto. Merii Kurisumasu
    Korea:    Sung Tan Chuk Ha
    Latina:    Natale hilare et Annum Faustum!
    Latvia:    Prieci'gus Ziemsve'tkus un Laimi'gu Jauno Gadu!
    Liettua:    Linksmu Kaledu
    Makedonia:    Sreken Bozhik
    Malta:    LL Milied Lt-tajjeb
    Man-saari:    Nollick ghennal as blein vie noa
    Maori:    Meri Kirihimete
    Marathi:    Shub Naya Varsh
    Navajo:    Merry Keshmish
    Norja:    God Jul, or Gledelig Jul
    Puola:    Wesolych Swiat Bozego Narodzenia or Boze Narodzenie
    Portugali:    Boas Festas
    Romania:    Sarbatori vesele
    Venäjä:    Pozdrevlyayu s prazdnikom Rozhdestva is Novim Godom
    Samoa:    La Maunia Le Kilisimasi Ma Le Tausaga Fou
    Serbia:    Hristos se rodi
    Slovakia:    Sretan Bozic or Vesele vianoce
    Saame:    Buorrit Juovllat
    Samoa:    La Maunia Le Kilisimasi Ma Le Tausaga Fou
    Skott. gaelinkieli:    Nollaig chridheil huibh
    Serbokroatia:    Sretam Bozic. Vesela Nova Godina, Hristos se rodi.
    Singali:    Subha nath thalak Vewa. Subha Aluth Awrudhak Vewa
    Slovakia:    Vesele Vianoce. A stastlivy Novy Rok
    Slovenia:    Vesele Bozicne. Screcno Novo Leto
    Espanja:    Feliz Navidad
    Ruotsi:    God Jul and (Och) Ett Gott Nytt År
    Tagalog:    Maligayamg Pasko. Masaganang Bagong Taon
    Tami:    Nathar Puthu Varuda Valthukkal
    Trukee:    (Micronesian) Neekiriisimas annim oo iyer seefe feyiyeech!
    Thai:    Sawadee Pee Mai
    Turkki:    Noeliniz Ve Yeni Yiliniz Kutlu Olsun
    Ukraina:    Srozhdestvom Kristovym
    Vietnam:    Chuc mung Giang Sinh
    Kymrinkieli (Wales):    Nadolig Llawen


lauantai 22. joulukuuta 2012

Joulukalenterin 22:s luukku: Marttojen jouluvinkit

Marttojen Jouluruoka

Joulu on ruokajuhla. Monet joulumuistot liittyvät tuttuihin tuoksuihin ja makuihin, joita ilman joulu ei tunnu joululta.
Jouluruokia voi nauttia hyvissä ajoin ennen joulua ja joulun jälkeenkin. Jouluherkkujen maistelun voi aloittaa jo esimerkiksi adventtina.

Mikä maistuu meidän joulupöydässä?

Herkkuja notkuva ruokapöytä on monen unelmissa, mutta tulee joulu vähemmilläkin syötävillä. Pöydänantimia voi tarvittaessa karsia reilulla kädellä. Ruoat, joilla ei ole ollut menekkiä moneen vuoteen, voi suosiolla jättää pois. Myös määrää voisi harkita: kuinka paljon viime vuonna jäi tähteeksi?

Jokaiselle jotakin

Tarjottavat voi suunnitella vaikka niin, että jokaiselle perheenjäsenelle ja joulunviettäjälle on joulupöydässä ainakin yksi mieluinen ruoka, se tärkein jouluherkku.
Uusia jouluruokaperinteitä voi syntyä kokeilemalla jotain uutta perinteisten tarjottavien ohella. Valmisteluvastuuta voi jakaa, jotta voimia jää juhlimiseen.

Jouluilot vai joulukilot?

Jouluna syödään yleensä yllin kyllin "luvan kanssa". Vatsaparka on välillä kovalla koetuksella. Jouluruokia pidetään lihottavina ja raskaina. Usein jouluna kertyviin kiloihin on syynä pikemmin turhan suuret ruoka-annokset ja muut makeat jouluherkut kuin jouluruokien lihottavuus. Kun on useaa sorttia tarjolla, tulee syöneeksi tavallista enemmän. Aterioiden välillä joulumakeiset häviävät parempiin suihin .

Reippaile hyvin mielin

Herkuttelun lomassa on hyvä käydä nauttimassa myös raikkaasta ulkoilmasta. Iltakävely kauniisti valaistulla hautausmaalla rauhoittaa mieltä. Sykkeen kohotuskin antaa uutta puhtia juhlijalle. Anna vatsan vajeta ennen lenkille lähtöä.
Joulun pyhinä kannattaa muistaa se, että paljon tärkeämpää on se, mitä syömme uuden vuoden ja joulun välillä kuin se, mitä syömme joulun ja uuden vuoden välillä!

Ruokalahja ilahduttaa

Voit ilahduttaa läheisiäsi itse tehdyllä, maukkaalla ruokalahjalla. Itse tehty sinappi tai muu säilyke on varmasti mieluinen lahja.
Nautitaan joulusta kaikin aistein!

Miten syödä jouluna ekologisesti?

Ekologinen juhlija suosii kasvisruokia. Perinteiset suomalaiset jouluruoat, kuten lanttu-, porkkana ja perunalaatikot sekä rosolli ovat hyvä valinta. Riisin sijasta kannattaa käyttää perinteisiä ohrasuurimoita joulupuuroon.

Kinkku kelpaa

Kinkku tai kalkkuna on naudanlihaa parempi valinta joulupöytään. Silliä ja silakkaa saa syödä hyvällä omalla tunnolla. Lohtakin voi kattaa pöytään, kunhan varmistaa ettei se ole uhanalaista Itämeren villilohta. Ympäristön ystävä vähentää myös juustoilla herkuttelua.

Arvioi määrä

Kaikkein tärkeintä on arvioida syötävän ruuan määrä oikein. Järjettömintä on heittää ruokaa pois. Jos jouluruokia jää huolellisesta ennakkosuunnittelusta huolimatta yli, ruoat kannattaa pakastaa ja ottaa käyttöön kuitenkin melko pian. Ylimääräisestä kinkusta voi tehdä vaikka lämpimiä voileipiä, pitsaa tai vaikka munakasta.
Ekologista on myös valmistaa isompia annoksia ja useampaa eri ruokalajia kerralla yhdellä uuninlämmityksellä.
Lue lisää eettisestä kuluttamisesta.

perjantai 21. joulukuuta 2012

Kolme yötä Jouluun on..

Hyvää yötä! Muistakaa olla edelleen kilttejä :)

Joulukalenterin 21:s lukku :Enkelitaivaan lausui näin..

Heips!
Täällä sitä ollaan edelleen..
Nuoriso sai todistukset..Tyttären todistus nousi muutamalla numerolla mutta edelleen jotkut numerot ovat alakanttiin. Tuntiosaaminen on kuulema hyvää, toisen kotimaisen kielen pääkoe oli yhdeksäinen ja  kympit tuli sanakokeista..kuulunymmärtäminen  paripistettä vaille  kymppi..ja kuitenkin kahdeksainen tuli todistukseen.Tarvinee opettajalle viestitellä..olisiko tullut virhe ja numero olisi jonkun toisen kohdalla vaihtunut, no en oikein usko. Koe oli mennyt kaikilla huonosti paitsi tyttärellä..luokkakaverit olivat kertoneet että oli tullut seiskaa, kutosta ja huonompiakin numeroita..pari kuitenkin oli vetäissyt kympin todistukseen..Tytärtä harmitti ja ei ole ihmekään. Kiltti tunnollinen tyttö joka tekee aina tehtävänsä viimosen päälle mutta se ei todellakaan auta. Joitakin jotkut opettajat vaan suosivat ja he ovat omat lellikkinsä valinneet joille antavat mieluusti parempia numeroita kuin antsaitsevat..on se niin väärin. Olen ihmetellyt että miksi näin..pitäisi olla tasapuolinen. Koulumaailma on kovaa ja kilpailua on sen ymmärrän..Tämä oli tässä tänään taidanpa huomenaamulla jatkaa joulunvalmisteluja..hyvän jouluisenmusiikin lomassa..

torstai 20. joulukuuta 2012

Joulukalenterin maaginen 20:s luukku 20.12.2012: Joulurauhaa

To 20.12.2012! Enään 3 yötä jouluaattoon. Tervehdin sinua tänään tällä maagisella päivämäärällä näin ja toivotan samalla joulurauhaa! Toivotan sitä kaikille kansoille mutta se jää toivomustasolle sillä jokaisessa maassa ei ole rauhaa samanaikaisesti. Aina jossakin päin soditaan :/
Jos luoja suo niin uusi luukku avautuu teille huomennakin?! Mayathan ovat ennustaneet huomiseksi maailmanloppua. No en oikein jaksa uskoa että näin kävisi, luulen että se tarkoittaa aivan jotain muuta, kenties uuden elämän alkua. Tähdet tietävät näin Mayat uskoivat! Katsokaamme kuitenkin itseämme peilistä ja syvälle silmiin. Sieluhan on silmien peili. Mitä sieltä näet muuta kuin silmiesi värin? Onko niissä syvyyttä? Oletko sinut itsesi kanssa ja uskallat katsoa itseäsi peilistä rehellisesti. Toivottavasti sinulla on puhdas omatunto ja olet elänyt elämäsi niin ettei kaduta mikään tai ei ainakaan kovin paljoa tai ei ainakaan sinua itseäsi haitaten. Olethan tehnyt asioita niin kuin toivoisit itsellesi tekevän. Elä aina niin kuin kuluva päivä olisi sinun viimeisesi. Muista aamulla herätessäsi olla onnellinen ja odottava mitä päiväsi tuokaan tullessaan. Toivon sinulle että huominen toisi elämän ihanuutta ilman suuria vastoinkäymisiä ja että olisit onnellinen. Muista edes joskus kehua itseäsi mutta ei liikaa. Arvosta itseäsi arvosta toisia..Elä hyvä elämä, niin olen yrittänyt tehdä. 
Lopuksi toivotan kaikille rauhaa myös itsesi kanssa.Nuku hyvin yksin kaksin ja rauhallisesti:) Katsotaan mitä huominen tuo tullessaan, olethan silloin kuulolla?

keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Joulukalenterini 19:s luukku:: Arkihuolesi kaikki heitä

 Hei taasen..
Jouluun ei enään paljoa aikaa..mutta eipäs hötkyillä kyllä se joulu tulee ilman stressiäkin..
Kynttilöitä paljon ulos jne..Perheen kanssa se käy nopeammin nimittäin kynttilöiden sytyttäminen. Nyt voisi tehdä myös jäädytettyjä lyhtyjä..niitä voi värjätä myös..Huomenna maaginen päivä mitähän silloin keksisi?
Ulkona kova pakkanen asteen yli 20 miinusta että vesi jäätyy varmasti.
Pikkuinen niksi..Jos sinun jouluherkuillesi tulee ahdasta niin voit lastata niitä kylmälaukkuihin ja laittaa vaikka kuistille niin eivät pilaannu. Varo kuitenkin että linnut tai muut eläimet eivät käytä tilaisuutta hyväkseen ja käytä laukkujen pintoja muihin tarkoituksiin, ei kiva juttu.

Muistan eräänä vuonna kun olin kotiapulaisena eräässä perheessä niin..Perhe oli lähtenyt matkoille ja minä huolehdin pihasta puutarhurien kanssa muutaman päivän. Me päästiin vain uima-halliosastolle ja autotalliin koska meille ei oltu jätetty avaimia muuhun asuntoon. Eväät piti jonnekin laittaa ja kun oli pakkasta niin keksimme että hyvinhän ne puunjuurella kolossa säilyy?! Teimme kaikenlaista pihahommaa ja siivosimme myös autotallin ja seuraavana päivänä uima-osaston. Menimme hakemaan eväitä puunjuurelta ja hups..kassit haisivat ihan kissanpissalle..jäi eväät syömättä. Olisi pitänyt kassit pistää vaikka jätesäkkiin..Kyllä harmitti :(

Löysin hienot blogi sivut ja ajattelimpa ne teillekin esitellä..

http://jouluihminen.vuodatus.net/page/puhuttelevatrunot

tiistai 18. joulukuuta 2012

Armi Kuusela sai kunniamerkin


IS vieraili upean Armi Kuuselan, 78, kotona Kaliforniassa

Julkaistu: 18.12.2012 9:25, päivitetty: 18.12.2012 10:23
IS vieraili vuoden 1952 Miss Universumiksi kruunatun Armi Kuuselan kotona Kalifornian San Diegossa.
Armi Kuuselan, 78, kotiin Kaliforniassa kokoontui toissaviikon perjantai-iltana noin 50 ystävää ja San Diegon alueen suomalaista merkkihenkilöä. Armi itse luuli, että tarkoituksena oli juhlia talossa vierailevaa Los Angelesin pääkonsuli Kirsti Westphalenia ja tämän aviomies Abdellatif Moufakkiria. Tämä oli tekosyy, sillä todellisuudessa juhlaan oli suurempi syy.

Tilaisuus järjestettiin sen takia, että Armille myönnettiin Suomen Valkoisen Ruusun ritarikunnan 1. luokan ritarimerkki.





Vieraat olivat saaneet Armin puolisolta,
Albert Williamsilta, 77, kaksi kutsua. Ensimmäisessä kerrottiin juhlien "virallinen" ja toisessa todellinen syy. Kaikki olivat juonessa mukana, eivätkä paljastaneet Armille, mikä häntä odottaisi. Tervetulomuodollisuuksien jälkeen väki kerääntyi Armi Kuuselan ja tämän aviomiehen, Albert Williamsin olohuoneeseen. Pääkonsuli Kirsti Westphalen pyysi Armia portaikon ylätasanteelle. Westphalen kertasi Armin historian ja panoksen Suomen esilletuomisessa. Sitten koitti h-hetki:

- Tasavallan presidentti on pyytänyt minua luovuttamaan sinulle, Armi, Suomen Valkoisen Ruusun ritarikunnan 1. luokan ritarimerkin.

Yleisö taputti ja huokaisi syvään. Kuusela oli kunniasta yllättynyt ja otettu.

- Mikä ihana yllätys. En löydä sanoja, jotka kunnolla ilmaisisivat kiitollisuudentunteeni. On ollut suuri kunnia edustaa Suomea, Armi totesi liikuttuneena.

Suomen Valkoisen Ruusun ritarikunnan kunniamerkkejä annetaan isänmaan palveluksessa ansioituneille kansalaisille.



- Olen niin iloinen, että olette kaikki mukana tänä iltana tässä aivan odottamattomassa, suurenmoisessa hetkessä. Olen kiitollinen tästä kauniista kunnianosoituksesta. Ja samoin haluan sanoa, että kaikki te, jotka olette täällä tässä maassa, edustatte Suomea erinomaisesti. Pidätte yllä suomalaista kulttuuria, kieltä, kasvatusta, opiskelua ja kaikkea, mikä on tarpeellista. Se auttaa ylläpitämään suomalaisia arvoja. Te olette osa niitä. Kiitos teille kaikille, Armi lausui suomeksi suomalaisille ystävilleen.

Kuusela
muisteli myös sotavuosia nuorena tyttönä Muhoksella.

- Suurin pelko sen ikäisen lapsen mielessä oli menettää kotimaa viholliselle. Onneksi niin ei käynyt, kiitos armeijamme, Armi kiitti.
Virallisen osuuden päätyttyä ystävät riensivät onnittelemaan Armia.

Tämä esitteli ylpeänä mitaliaan. Joku ehdotti, että hän kiinnittäisi sen rintapieleensä.

- Ei samettipukuun, se menee pilalle, Armi torjui.

Seuraavaksi Albert Williams ilmoitti, että seisova pöytä on auki. Juhlapöydän antimina oli salaattia, rapukakkuja, haudutettua lohta, lihapullia, kanavartaita, ahi-tonnikalaa, salaattia ja brie-juustokakkua kaikilla tykötarpeilla. Pöydän keskellä oli valkoisista ruusuista ja sinisistä iiriksistä sommiteltu kukka-asetelma, jossa oli Suomen lippu. Keittiössä ahi-fileitä paistoi tilaisuutta varten paikalle kutsuttu sveitsiläiskokki
Urs Baumann. Taka-alalla hääräsi talon oma kokki nimeltä
Remy. Nainen työskenteli Armille jo tämän Filippiinien-vuosien aikaan.

Armi ja Albert ovat asuneet samassa talossa 19 vuotta - siitä saakka kun Albert jäi eläkkeelle diplomaatin työstään. Koti sijaitsee rauhallisella paikalla, rinteen huipulla umpikujalla. Vain 10 korttelin päässä sijaitsee ex-presidenttiehdokas Mitt Romneyn kotitalo. Albert kertoo nauttivansa La Jollassa asumisesta Kaupunginosan koko nimi on La Jolla Village (kylä). Ja paikkakunta todellakin on kylämäinen. Ympäristössä voi kävellä.



- Teemme myös kaikki ostoksemme täällä. Lähdemme täältä harvoin minnekään muualle, Albert toteaa.

Pari viettää aktiivista sosiaalista elämää.

- Meillä on paljon ystäviä, joita tapailemme. Olemme myös mukana useassa eri aktiviteetissa, Albert kuvailee.

Tänä jouluna Williamsit suuntaavat kohti Etelä-Amerikkaa.

- Matkustamme joulukuun 18. päivänä Chileen, jossa on kesä alkamassa. Armin pojan
Arnen vanhin poika, joka on nyt 30-vuotias, menee naimisiin Santiago De Chilessä 22. joulukuuta. Palaamme uuden vuoden jälkeen, Albert kertoo parin joulusuunnitelmista.

Juhlien päätteeksi Armi tulee tervehtimään vieraitaan ja katsoo toimittajaa hymyillen suoraan silmiin, kysellen kuulumisia. Haastatteluja Armi ei ole antanut 20 vuoteen. Hän ei poikkea tavoistaan tälläkään kertaa, mutta antaa mielellään kuvata itseään. Ja kunniamerkkinsä Armi varmaankin on ansainnut. Äitinsä neuvoa noudattaen hän lähti 17-vuotiaana edustamaan Suomea, voitti maailman kauneimman naisen tittelin, eikä sen koomin ole lakannut edustamasta maatamme maailmalla.

Joulukalenterin 18:s luukku: Joulukinkun paistaminen

Heissulivei! Kuusi yötä jouluaattoon:

Joulu on niin lähellä mutta lapsille ja lapsenmieliselle niin kaukana. Kinkun paistoon on vielä aikaa tai vaihtoehtoisesti kalkkuna. Jos olet kasvissyöjä niin juuresruukku on kiva vaihtoehto, mikä sopii myöskin lisäkkeeksikin. Kaikkihan eivät vietä joulua mutta suurinosa kuitenkin. Anteeksi tämä jouluhössötys jos et pidä tai vietä joulua. Itse en ole materiaalijoulun perään vaan riittää paketti sinne ja tänne jouluruoat ovat tärkeitä ja läheiset ympärillä.

Katsotaan löydänkö youtubesta jotain mukavaa värittämään sivua. Turhakiire pois ja ne komerot ja kaapit voi jättää vähemmälle sillä ennättää ne siivota vielä vuodenvaihteessa ja sen jälkeenkin.
Lunta piisaa ja eilen taas kävi naapuri auraamassa kuudennen kerran. Lumiukkoja ei tänä jouluna varmaankaan pysty tekemään kun on pakkasta luvannut yli 20 astetta. Tänä aamuna oli 17 asteen kylmyys näillä leveysasteilla. HYRRR, tarkenee kyllä kun ulos pistää tarpeeksi vaatetta..Sisällä on niin ihanan lämminolo ja postikorttimaisema kun ulos katsoo. Niin aamulla aurinko paistoi horisontin alapuolella oli lumessa jännää valoa. Tuli jo ihan kevät mieleen. Alhaalla Jaakko Kolmonen ja Hellapoliisi ovat kokkaileet suussa sulavia herkkuja. Jutun yläpuolella on kokki Antti Wahlmanin video kinkun paistosta. Bon appetit ystävät :)


Kinkun paistaminen

23/12/2008 19:13
Osumia 14575
Kinkun paistaminen

Jäisen kinkun sulattaminen kestää jääkaapissa 2-5 päivää riippuen kinkun koosta.
Nosta kinkku huoneenlämpöön muutamia tunteja ennen paistoa. Sopiva sisälämpötila on 4-10 astetta.

Kuivaa kinkku talouspaperilla.
Laita kinkku paistopussiin kamarapuoli ylöspäin ja sulje pussin suu pakkauksessa mukana tulleella sulkijalla.
Leikkaa pussin yläkulmasta nurkka pois, jotta ilma pääsee kiertämään.
Paina mittari kinkun paksuimpaan kohtaan paistopussin läpi, ei kuitenkaan lähelle luuta.

kinkun paistaminen

Laita kinkku uunipellin tai ritilän päälle ja kypsennä 125 asteessa 40-60 minuuttia per lihakilo.
Voit paistaa kinkkua myös ensimmäisen tunnin ajan 150 asteessa ja tiputtaa lämpötilan sitten 125 asteeseen.

Valmiin kinkun sisälämpötila on 75-80 astetta. Huomioi, että kinkku jälkikypsyy vielä uunista oton jälkeen, älä siis kypsennä liian kauan.
75 asteinen kinkku on mehevää, 80 asteinen murenevaa.

Voit käyttää kinkusta irronnutta nestettä kastikkeen pohjana, mutta älä lisää kastikkeeseen enää suolaa, sillä liemi on erittäin suolaista.

Poista kinkusta verkko ja osa kamarasta. Sivele kinkun pinta sinapilla tai munankeltuais-sinappiseoksella. Ripottele pinnalle korppujauhoja tai manteli-, tai pähkinärouhetta.
Paista kinkkua 225 asteessa vielä noin kymmenen minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin.

Voit painella kinkun pintaan kokonaisia neilikoita, huomioi kuitenkin, että neilikoista irtoaa voimakas maku.

Koristele halutessasi esimerkiksi luumuilla tai omenoilla.
Mikäli tarjoiluvatisi kaipaa suojausta, suosittelen Eskimo Alumiinipaperia, joka on rasvatiivis folion näköinen, mutta vahva paperi.



Kinkku Kinkun paisto leivinuunissa Jaakko Kolmosen mukaan:

Kinkun  paisto leivinuunissa

Kinkku pannaan leivinuuniin vasta kun uunin lämpötila on laskenut 150 asteeseen. Isoissa uuneissa se saa laskea jopa 120 asteeseen.
 
Testaa leivinuunisi lämpötilan kestävyys. Hanki rautakaupasta pieni peltinen arinalla seisova lämpömittari, jossa lämpöasteikko on aina 300 asteeseen. Hanki samalla diginäyttöinen mittari kinkkua varten. Samaa mittaria voit käyttä yleisesti muussakin ruoanvalmistuksessa. Lämmitä leivinuuni normaalisti. Kun olet poistanut hiilet arinalta, laita mittari arinalle ja seuraa lukemien kulkua samalla kun paistat uunissa leipiä, pullia, laatikoita jne. Kun uunin lämpötila on 150 astetta merkkaa aika paperille. Pane uuniin 10 litran kattila täynnä kylmää vettä ja laita toinen mittari kattilan veteen. Merkkaa parin tunnin  välein veden lämpötila ylös. Jos uunisi lämpötila on 8 -  10 tunnin kuluttua 80 astetta  tai vähän enemmän ja samalla veden lämpötila kattilassa on 70 - 80 astetta, niin normaali uunin lämmittäminen riittää kinkun paistamiseen. Monet lämmittävät leivinuunia vähän jo edellisenä päivänä. Tällöin uunista tulee pitkään paistavampi.
Pane sulatettu ja 10 tuntia huoneen lämmössä oleva kinkku uuniin paistopussissa tai kääri se ruistaikinakuoreen tai vuoraa se päältäpäin foliolla. Työnnä paistomittari kuoren läpi kinkun paksuun lihakseen. Nosta kinkku uunipeltineen 150 asteiseen uuniin. Kinkku on mehevän kypsää, kun mittari näyttää 75 astetta ja ylikypsää, kun kinkku on 80 asteinen.



maanantai 17. joulukuuta 2012

Joulukalenterin 17:s luukku: Varpunen jouluaamuna

Hei kaikki blogini löytäneet, jouluajan kiireiset ahertajat. Onko paketit paketoitu, itselläni ei vielä. Yleensä aherran viimeisenä iltana ja pistän viimeiset lahjat paketteihin. 

Eilen illalla olin laulamassa tyttäreni kanssa kauneimpia joululauluja kauniissa kivikirkossa. Lauloimme mm. Varpunen jouluaamuna, oli niin ihanan lämmin ja valoisa tunnelma. Kirkko oli täynnä vain muutama penkki vapaana. Arviolta noin 1000 laulajaa. Minä niin nautin noista hetkistä aina on upeaa kun tämmöinen mahdollisuus keksittiin lähetysseurassa joskus 40 vuotta sitten.
Raikukoon ja laulakaamme yhdessä laulu tai voihan sen vain kuunnella. Hiljaisuus-nyt se alkaa..Oikein ihanasita joulupiparin ja glögintuoksuista iltaa kaikille :)

perjantai 14. joulukuuta 2012

Höpinää, jouluaattoon on aikaa 10 yötä?!

Heipähei!
Tänään kävi taas aura pihassa  viidennen kerran tänä talvena. Ollaan ulkoistettu sillä meillä on pihatie ja iso maalais piha niin ei sitä jaksa kolalla lapioida vaikka hartiapankkeja talosta löytyykin useampi kappalePitäisi traktori ostaa mutta mukavaa se on kun homman tekee parin kilsan päässä asuva yrittäjä.
Mukava oli myös huomata että roskisauto tulla tupsahti aamulla hiukan aikaisemmin kuin piti mutta ensi viikko on varmaan kiireinen heille ja ajattelivat että tullaan ajoissa.
Iltakahvit on juotu ja mies toi tuliaisia kun vei tyttären taas ratsastustallille. Oli niin mukavaa kuulema. Mitä tässä muuta kun kiirettä pitää ja sanon hei huomiseen. Muistakaa pitää läheisistänne hyvää huolta. Aletaan yhdessä laulamaan karaokea...


Joulukalenterin 14:s luukku: Kuusen hoito-ohjeet




torstai 13. joulukuuta 2012

Joulukalenterin 13:s luukku: Hyvää Lucian päivää

Hello!
Tänään on ollut Lucianpäivä. Uusi Lucia neitokin on valittu ja savolaisessa maakunnassa oikein Lucia mummokin ,tasapuolista pitää olla-tottakai. Tuleekohan tuosta Luciamummosta samanlainen maailmanlaajuinen villitys kun eukonkannostakin?! Nyt avaamaan Luciatietoutta. Laitan mabye lisääkin linkkejä tulemaan mutta alkoi kahvihammasta kolottamaan niin pitänee iltakahveet kohta hörppästä ja muutamat jutut aiheesta ennen kahvia. 

Luciat tuovat valoa

Kuva: Raija Leppänen

Kerttulan koulun Lucia-neito Eeva Schrey sai kruunun opettaja Liisa Timoselta.



Lucia-kulkueiden laulu rahoittaa ja kynttilät tuovat valoa joulukuun hämärään. Raisiossa Kerttulan koulun viides- ja kuudesluokkalaiset ovat oopperakerhossaan valmistaneet Lucian päivän ohjelman, joka tänä vuonna esitetään sekä Kerttulakodissa että kaupungintalolla.
Vuoden 2012 Naantalin Lucia on Sanni Vehmas. Hän on 23-vuotias hammaslääketieteen opiskelija, joka opiskelee harrastuksekseen kanteleensoittoa Naantalin musiikkiopistossa, on Naantalin Aino-tyttöjen aktiivi ja soittaa myös eri kokoonpanoissa konserttikanteletta kuten Aino Ensemblessa. Naantalin Lucia kruunataan Lucian päivänä kaupungintalolla. Lucia-neidot esiintyvät myös Aurinkosäätiön palvelutalossa.




  | päivitetty 13.12.2012 klo 13:42

Eeva Sutisesta kruunattiin Lucia-mummo Lapinlahdella

Ehdokasjoukon vanhin, 89-vuotias Eeva Sutinen valittiin tuoreeksi Lucia-mummoksi Lapinlahdella. Eeva Sutinen sai paikallislehden järjestämässä äänestyksessä noin tuhat ääntä. Lucia-mummo valittiin Lapinlahdella kolmannen kerran.




Elsa Ruuskanen (oikealla) luovutti Lucia-mummon kruunun Eeva Sutiselle.
Kuva: Kati Myöhänen / Yle
Ehdokasjoukon vanhin,  89-vuotias Eeva Sutinen valittiin tänä vuonna Lapinlahden Lucia-mummoksi. Hän sai paikallislehden järjestämässä äänestyksessä noin tuhat ääntä.
Äänestäjät perustelijat valintansa muun muassa toteamalla, että haluaisivat olla itsekin tuon ikäisenä yhtä hyvän näköinen. Eeva Sutista kuvattiin pirteäksi vanhukseksi. Kruunajaistilaisuudessa häntä kuvailtiin myös taiteelliseksi Lucia-ehdokkaaksi.
Samantyylisestä huomionosoituksesta Sutisella on aikaisempaakin kokemusta. Sutinen oli aikoinaan mukana laivalla järjestetyssä isoäiti-kilpailussa. Tuolloin hänet valittiin yleisön suosikiksi.
Lucia-äänestyksen voittanut Eeva Sutinen otti kruunun vastaan viime vuoden Lucia-mummolta Elsa Ruuskaselta, joka naureskeli pitävänsä tilaisuudessa elämänsä ensimmäisen ja viimeisen puheen. Puheessa Ruuskanen evästi vastakruunattua Lucia-mummoa ja ihasteli, millainen koko kunnan yhteinen perinne valinnasta on Lapinlahdella tullut.

Lucia-mummon valinta ennaltaehkäisevää vanhustyötä

Tänä vuonna valinta tehtiin kuudesta kandidaatista Jussinpihan päiväkeskuksen asiakkaiden joukosta. Valinta tehtiin Matti ja Liisa-paikallislehden järjestämässä äänestyksessä nyt  toisen kerran.
Ensimmäisen kerran Lucia-mummo valittiin Jussinpihan päiväkeskuksessa vuonna 2010. Tuolloin vanhusten päivätoimintaan osallistuvat asiakkaat saivat tehdä valinnan suljetulla lippuäänestyksellä. Viime vuonna yhteistyökumppaniksi saatiin Matti ja Liisa-paikallislehti.
Jo perinteeksi muodostunut Lucia-mummon valinta koetaan ennaltaehkäiseväksi vanhustyöksi Lapinlahdella.
- Ikäihmiset ovat arvokkaita, aktiivisia ja täysillä mukana elämässä. Tästä Lucia-mummo-tapahtuma on hyvä osoitus, sanoo Lapinlahden kunnan vs. vanhustyönjohtaja Minna Hiltunen.



http://fi.wikipedia.org/wiki/Lucia-neito#Lucian_p.C3.A4iv.C3.A4_Suomessa


Lopuksi Elvis tulkitsee Ah!! niin upeasti Santa Lucian ja sitä kuuntelemaan hyvät lukijani. Huomiseen!

keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Joulukalenterin 12:s luukku :Muista kortit postiin huomenna

Hyvää Joulua (ja uutta vuotta)

Eri maissa eri kielillä:
Afrikaani:Een Plesierige Kerfees
Arabia:Idah Saidan Wa Sanah Jadidah
Argentiina:Felices Pasquas Y Felices ano Nuevo
Armenia:Shenoraavor Nor Dari yev Pari Gaghand
Azeri:Tezze Iliniz Yahsi Olsun
Baski:Zorionak eta Urte Berri On!
Böömi:Vesele Vanoce
Brasilia:Boas Festas e Feliz Ano Novo
Bretagne:Nedeleg laouen na bloavezh mat
Bulgaria:Tchestita Koleda; Tchestito Rojdestvo Hristovo
Catala:Bon Nadal i un Bon Any Nou!
Chile:Feliz Navidad
Kiina:(Mandariini) Kung His Hsin Nien bing Chu Shen Tan

(Katoni) Gun Tso Sun Tan'Gung Haw Sun
Cornwall:Nadelik looan na looan blethen noweth
Cree:Mitho Makosi Kesikansi
Tsekki:Prejeme Vam Vesele Vanoce a stastny Novy Rok
Tanska:Glædelig Jul
Hollanti:Vrolijk Kerstfeest en een Gelukkig Nieuwjaar! or Zalig Kerstfeast
Englanti:Merry Christmas, Happy Christmas
Esperanto:Gajan Kristnaskon
Viro:Ruumsaid juulup|hi
Farsi:Cristmas-e-shoma mobarak bashad
Suomi:Hyvää joulua
Flaami:Zalig Kerstfeest en Gelukkig nieuw jaar
Ranska:Joyeux Noel
Gaelinkieli:Nollaig chridheil agus Bliadhna mhath ùr!
Saksa:Froehliche Weihnachten

(Pennsylvania) En frehlicher Grischtdaag un en hallich Nei Yaahr!
Kreikka:Kala Christouyenna!
Heprea:Mo'adim Lesimkha. Chena tova
Hindi:Shub Naya Baras
Hausa:Barka da Kirsimatikuma Barka da Sabuwar Shekara!
Hawaii:Mele Kalikimaka ame Hauoli Makahiki Hou!
Unkari:Kellemes Karacsonyi unnepeket
Islanti:Gledileg Jol
Indonesia:Selamat Hari Natal
Inuiitti:(inupik) Jutdlime pivdluarit ukiortame pivdluaritlo!
Irak:Idah Saidan Wa Sanah Jadidah
Iiri (Irlanti):Nollaig Shona Dhuit, or Nodlaig mhaith chugnat
Italia:Buone Feste Natalizie
Japani:Shinnen omedeto. Merii Kurisumasu
Korea:Sung Tan Chuk Ha
Latina:Natale hilare et Annum Faustum!
Latvia:Prieci'gus Ziemsve'tkus un Laimi'gu Jauno Gadu!
Liettua:Linksmu Kaledu
Makedonia:Sreken Bozhik
Malta:LL Milied Lt-tajjeb
Man-saari:Nollick ghennal as blein vie noa
Maori:Meri Kirihimete
Marathi:Shub Naya Varsh
Navajo:Merry Keshmish
Norja:God Jul, or Gledelig Jul
Puola:Wesolych Swiat Bozego Narodzenia or Boze Narodzenie
Portugali:Boas Festas
Romania:Sarbatori vesele
Venäjä:Pozdrevlyayu s prazdnikom Rozhdestva is Novim Godom
Samoa:La Maunia Le Kilisimasi Ma Le Tausaga Fou
Serbia:Hristos se rodi
Slovakia:Sretan Bozic or Vesele vianoce
Saame:Buorrit Juovllat
Samoa:La Maunia Le Kilisimasi Ma Le Tausaga Fou
Skott. gaelinkieli:Nollaig chridheil huibh
Serbokroatia:Sretam Bozic. Vesela Nova Godina, Hristos se rodi.
Singali:Subha nath thalak Vewa. Subha Aluth Awrudhak Vewa
Slovakia:Vesele Vianoce. A stastlivy Novy Rok
Slovenia:Vesele Bozicne. Screcno Novo Leto
Espanja:Feliz Navidad
Ruotsi:God Jul and (Och) Ett Gott Nytt År
Tagalog:Maligayamg Pasko. Masaganang Bagong Taon
Tami:Nathar Puthu Varuda Valthukkal
Trukee:(Micronesian) Neekiriisimas annim oo iyer seefe feyiyeech!
Thai:Sawadee Pee Mai
Turkki:Noeliniz Ve Yeni Yiliniz Kutlu Olsun
Ukraina:Srozhdestvom Kristovym
Vietnam:Chuc mung Giang Sinh
Kymrinkieli (Wales):Nadolig Llawen